Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ | Santorini News με τον Δημήτρη Πράσσο.

wineobserver
Λάτρης των χελιδονιών, δηλώνει ο διάσημος αμερικανός οινογνώστης Frederick Thurber που επιμελείται ένα από τα μεγαλύτερα οινικά ιστολόγια της Αμερικής Wine Observer. Αφού κάνει μια εισαγωγή για τα πουλιά που φέρνουν την άνοιξη, σημειώνει: «Φανταστείτε την έκπληξή μου όταν παρατήρησα χελιδόνια κάνουν το εναέριο μπαλέτο τους σε μια σκηνή από άνοιξη πριν από 3.600 χρόνια. Τα χελιδόνια εξακολουθούν να έρχονται στη Σαντορίνη, και μου αρέσει να φανταστώ τις πτήσεις τους πάνω από τους αμπελώνες. Τα κρασιά της Σαντορίνης είναι ξεχωριστά. Τα σταφύλια υπόκεινται σε ασυνήθιστα σκληρές, ερημικές συνθήκες ανάπτυξης των φυτών που καταλήγει σε πυκνά, έντονα αρωματικά λευκά κρασιά».
Η γευσιγνωσία του περιλαμβάνει Μπουτάρη Assyritko 2013 Γαβαλάς 2012 Santo Ασύρτικο 2013. Όπως εκτιμά το Μπουτάρη ήταν πολύ ξηρό με άρωμα εσπεριδοειδών. Ο Γαβαλάς ήταν η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή […] «Αυτό το κρασί είχε τη μυρωδιά της θάλασσας», , ενώ για το Santo αναφέρει: «ήταν το αγαπημένο μου, λόγω της επίγευσης πεπονιού και ροδάκινου με άρωμα αχλαδιού και πικάντικη γεύση. Αυτό ήταν το πρώτο ελληνικό κρασί που δοκιμάσαμε και ήμασταν όλοι συγκλονισμένοι από ένα τέτοιο λεπτεπίλεπτο κρασί».



http://www.santonews.com/ta-chelidonia-ke-to-krasi-tis-santorinis.santonews