Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

Στο κλίμα της Σαντορίνης όλα τα κρασιά της αποκτούν ένα εκρηκτικό σώμα...!!!

Κείμενο: Σωτήρης Γεωργίου

 

ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2012 SANTO WINES

Ο σαντορινιός οινοποιητικός συναιτερισμός κάνει εξαιρετική δουλεία και παράγει κρασιά με εκφραστικότητα.

Το Ασύρτικο 2012 είναι ένα από αυτά και χαρακτηρίζεται από αρώματα κίτρων, εσπεριδοειδών, ανθέων και ορυκτών. Στο στόμα είναι μεσαίου όγκου, με εξαιρετική οξύτητα, που του δίνει μια αίσθηση φρεσκάδας στον ουρανίσκο.

ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΑΗΔΑΝΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Ο Χαρίδημος Χατζηδάκης παράγει κρασιά από βιολογικούς αμπελώνες. Ενα από αυτά είναι και το Ασύρτικο Αηδάνι. Στη μύτη διακρίνεται από αρώματα λεμονιού, μοσχολέμονου και εξωτικών φρούτων. Στο στόμα είναι μεσαίου όγκου, με γεύσεις από εσπεριδοειδή και λεμονάτη οξύτητα.

ΑΣΥΡΤΙΚΟ WILD FERMENT ΓΑΙΑ

Οι άγριες αυτόχθονες ζύμες χαρίζουν μια πολυπλοκότητα στο κρασί που δεν συναντάς εύκολα σε ανάλογα σαντορινιά ασύρτικα. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα λεμονιού, μήλου, αχλαδιού, καπνού, ορυκτών και γόμας. Στο στόμα έχει λεμονάτη οξύτητα και μοναδική μεταλλικότητα, που δένει αρμονικά με την αίσθηση του ξύλου, την οποία παίρνει από την παραμονή του σε δρύινα βαρέλια.

ΚΤΗΜΑ ΓΑΒΑΛΑΣ ΚΑΣΤΑΝΟ

Η επιμονή και η αγάπη του Γεωργίου Γαβαλά για την ανάδειξη των ελληνικών ποικιλιών έφερε στην επιφάνεια τις ξεχασμένες ποικιλίες κατσανό και γαϊδουριά, που καλύπτουν λιγότερο από το 1% του σαντορινιού αμπελώνα. Στη μύτη χαρακτηρίζεται από αρώματα μελιού, λεμονανθών, κίτρου και ανθέων. Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, υψηλή οξύτητα και επίγευση με διάρκεια.

ΣΙΓΑΛΑΣ ΝΥΧΤΕΡΙ

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο κρασί, που απευθύνεται σε μυημένους ουρανίσκους. Στη μύτη χαρακτηρίζεται από αρώματα ώριμων εσπεριδοειδών, μαρμελάδας καβουρδισμένων ξηρών καρπών και νότες από κερήθρα. Στο στόμα είναι πληθωρικό με υψηλή οξύτητα που το ισορροπεί και εξαιρετική επίγευση με διάρκεια.

VINSANTO ΑΡΓΥΡΟΥ

Παράγεται με μια πολύ χρονοβόρα και πολυέξοδη διαδικασία. Στη μύτη διακρίνεται από αρώματα καφέ, σταφίδας, αποξηραμένου σύκου και πορτοκαλιού, ενώ στο στόμα η οξύτητά του ισορροπεί την εξαιρετική γλυκύτητα, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό επιδόρπιο κρασί. http://www.imerisia.gr