Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Από τη Σαντορίνη στην Αυστραλία η μπύρα Donkey.

Picture 0 for Από τη Σαντορίνη στην Αυστραλία η μπύρα Donkey
Η παρουσίαση της Σαντορινιάς μπύρας Donkey πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Ιουνίου στο Ζύθο Ντορέ στη Θεσσαλονίκη, καθώς συνεχίζεται το ταξίδι στις γεύσεις των ελληνικών μικροζυθοποιίων.
Το νερό του ηφαιστειακού νησιού με τη μεγαλύτερη Καλντέρα στον κόσμο, προσεκτικά διαλεγμένα είδη βύνης από τη Γερμανία και την Αυστρία, σπάνια είδη λυκίσκου από Νέα Ζηλανδία, Όρεγκον, Τσεχία και Σλοβενία, μαγιές από το Βέλγιο αποκλειστικά για τη μικροζυθοποιία Donkey που λειτουργεί με εξοπλισμό αιχμής και έχει έδρα τη Σαντορίνη συνθέτουν την πλούσια συνταγή της μπύρας με σήμα τον γαϊδαράκο.
Ήδη η μικροζυθοποιία παράγει τρεις διαφορετικούς τύπους μπύρας:
-Τη  Yellow Donkey / Υβρίδιο "Lagered Ale" με μία μικρή κλήση προς την πλευρά Lager
-Τη Red Donkey / Υβρίδιο "Lagered Ale" με μία μικρή κλήση προς την πλευρά Ale.
-Την Crazy Donkey / Καθαρόαιμη IPA (India Pale Ale)
Και τις τρεις είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν χθες βράδυ οι καλεσμένοι του Ζύθου ενώ μπορεί κανείς να τις βρει σ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και σ’ ενημερωμένες κάβες.
«Το 65%-70% της κατανάλωσης της μπύρας μας γίνεται στη Σαντορίνη» εξηγεί ο ο πολύ γνωστός οινοποιός και ζυθοποιός Γιάννης Παρασκευόπουλος (της Γαίας Οινοποιητικής) που παραβρέθηκε ο ίδιος στην παρουσίαση στο Ντορέ, προκειμένου να επικοινωνήσει με το κοινό της Θεσσαλονίκης.
«Το σημαντικότερο πλεονέκτημα και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη δυσκολία για έναν παραγωγό μπύρας με έδρα ένα κυκλαδίτικο νησί» τόνισε, «είναι η διαχείριση του νερού και το υψηλό κόστος μεταφοράς υλικών». Παρόλα αυτά ήδη εξάγει τη μπύρα Donkey στις ΗΠΑ και τη Νορβηγία, ενώ από το Φθινόπωρο ετοιμάζεται η εξαγωγή προς τη μακρινή Αυστραλία.    
Το ζυθοποιείο Santorinibrewingcompany (Donkey), δημιουργήθηκε το 2011 στον παραδοσιακό οικισμό της Μέσα Γωνίας Σαντορίνης κόντρα στο γενικότερο κλίμα απαισιοδοξίας και με μοναδικό σκεπτικό την παραγωγή πραγματικά φρέσκιας και νόστιμης μπύρας.
«Υπάρχει πρωτογενής τομέας με πολύ καλές επιδόσεις και εξαγωγές στην Ελλάδα. Μπορούμε πλέον να πούμε ότι εξάγουμε επώνυμα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό και είμαι περήφανος γιατί συμμετέχω σε μια γενιά επαγγελματιών που άλλαξαν την αντίληψη στο εξωτερικό για τα ελληνικά προϊόντα» εξηγεί ο κ Παρασκευόπουλος ενώ από την πλευρά του ο διανομέας της γνωστής εταιρείας Μπίλλια και διακινητής της Donkey κ. Κωνσταντίνος Μπίλλιας  τονίζει πως «η παραγωγή μπύρας από ελληνικές μικροζυθοποιίες δημιουργεί ένα νέο εμπορικό κομμάτι στην αγορά που πριν δεν υπήρχε».
Στο επόμενο διάστημα και μέχρι την επόμενη παρουσίαση που θα αφορά στη μικροζυθοποιία Σερρών & Β. Ελλάδας και της μπύρας Voreia, οι μπύρες Donkey θα προσφέρονται στο Ζύθο σε ειδική τιμή ενώ υπάρχει η δυνατότητα να συνοδεύονται και από ειδικό Σαντορινιό μενού.


http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=182794&cat=10005

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα ήθελα να αφήσετε το σχόλιο σας εδώ ! ευχαριστώ !