Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Η Σαντορίνη στην κορυφή των ξένων τουριστών!


Του Δημήτρη Μαλλά
Στις υψηλότερες θέσεις των προτιμήσεων των τουριστών που επιλέγουν Μεσόγειο βρίσκονται οι ελληνικοί προορισμοί και ιδίως η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Κρήτη. Σύμφωνα με τη μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago (www.trivago.gr), στην κορυφή της πρώτης δεκάδας των δημοφιλέστερων μεσογειακών προορισμών για το φετινό καλοκαίρι βρίσκονται δύο περιοχές από την Ελλάδα, το Ημεροβίγλι και η Οία.
Η λίστα της trivago επιβεβαιώνει ουσιαστικά την αίσθηση που υπάρχει ότι ο πιο «καυτός» προορισμός για το καλοκαίρι του 2014 για όλη τη νότια Ευρώπη είναι η Σαντορίνη. Το Ημεροβίγλι καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα της trivago με ποσοστό δημοτικότητας 87%, έχοντας μάλιστα διαφορά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών αφήνοντας πίσω διάσημους προορισμούς της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της γειτονικής Τουρκίας.
Στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων ξανά η Ελλάδα και για μια ακόμα φορά η Σαντορίνη, και πιο συγκεκριμένα η Οία, με ποσοστό δημοτικότητας 86%, δικαιολογώντας με τον καλύτερο τρόπο τη φήμη του ωραιότερου νησιού της Μεσογείου.
Στην έκτη θέση συναντάμε ξανά τη Σαντορίνη και πιο συγκεκριμένα τα Φηρά (84%), ενώ στην όγδοη θέση είναι η Μύκονος, το ποσοστό δημοτικότητας της οποίας φθάνει στο 83%.
Τη λίστα των δέκα δημοφιλέστερων προορισμών συμπληρώνει το Ρέθυμνο της Κρήτης, ενώ δύο θέσεις πιο κάτω, ένας ακόμα ελληνικός προορισμός κάνει την εμφάνισή του, τα Χανιά.
Σημειωτέον πως η λίστα είναι αποτέλεσμα της δημοτικότητας των προορισμών με βάση τις κριτικές των χρηστών στην trivago αλλά και σε 150 διαφορετικά booking sites. Τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία αυτής της λίστας είναι οι προορισμοί να διαθέτουν τουλάχιστον 5.000 κριτικές χρηστών από όλο τον κόσμο και τουλάχιστον 60 ξενοδοχεία ανά προορισμό.
Η trivago είναι μία διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης που συγκρίνει τιμές ξενοδοχείων από περισσότερα από 150 διαφορετικά sites κρατήσεων για 700.000 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο. Ιδρύθηκε στη Γερμανία το 2005 και αυτή τη στιγμή λειτουργούν 45 διεθνείς πλατφόρμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα ήθελα να αφήσετε το σχόλιο σας εδώ ! ευχαριστώ !