Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Το επεισόδιο της εκπομπής «Χωρίς Συνταγή» του Mega για την Σαντορίνη


Το απόγευμα του Σαββάτου 30.11 προβλήθηκε το επεισόδιο της εκπομπής «Χωρίς Συνταγή» του Mega που ήταν αφιερωμένο στην κουζίνα, τα τοπικά προϊόντα και τις γεύσεις Σαντορίνης.


Τα γυρίσματα της εκπομπής είχαν πραγματοποιηθεί στα τέλη του Οκτωβρίου του 2013 με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού που προσέφερε την φιλοξενία των μελών του τηλεοπτικού συνεργείου, καθώς και με την συνεργασία πολλών τοπικών επιχειρήσεων.
                                     
Σύμφωνα με το κείμενο στην σελίδα της εκπομπής στο site του Mega,

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ταξιδεύει στη Σαντορίνη σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας!

Ηφαίστειο, καλντέρα, ηλιοβασίλεμα, ιδιαίτερες παραλίες, αρχαίες και μεσαιωνικές πόλεις συνθέτουν ένα σκηνικό απίστευτης ομορφιάς.

Ο «σεφ χωρίς συνταγή» ξεκινάει το ταξίδι του στον αρχαιότερο αμπελώνα του κόσμου και μαθαίνει τα πάντα για το σαντορινιό κρασί, από την οινολόγο Ηλιάνα Σιδηροπούλου. Μετά από μια ολοκληρωμένη ξενάγηση, μαγειρεύει μαζί με την Ηλιάνα καλαμάρι με πετιμέζι και βισάντο, το κρασί της Σαντορίνης!
Η φάβα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα του νησιού και ο Γιάννης Νομικός, αναλαμβάνει να δείξει στον Δημήτρη τον παραδοσιακό τρόπο μαζέματος του «κίτρινου θησαυρού»!

Το επόμενο ραντεβού είναι με την 'Αννα, μια ξεχωριστή γυναίκα που έχει ένα μικρό μαγαζί στη μέση του δρόμου και πουλάει μόνο ό,τι παράγει η ίδια! Φάβα, ντοματάκι, κρασί, λευκή μελιτζάνα, χλωροτύρι είναι κάποια από τα καλούδια της! Η 'Αννα δείχνει στο Δημήτρη πως φτιάχνεται το παραδοσιακό τυρί, το χλωρό, και στη συνέχεια μαγειρεύουν μαζί ένα κριθαράκι με αυτό το τυρί και λευκή μελιτζάνα!

Στο Φηροστεφάνι, με θέα το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, ο Γιώργος  Χατζηγιαννάκης, ένας από τους θεμελιωτές της νέας Ελληνικής Κουζίνας κάνει το τραπέζι στον Δημήτρη και του αφηγείται πως έμαθε στους τουρίστες να προτιμούν τη φάβα, από τα φιλετάκια a la creme!

Η Σαντορίνη είναι ανεξάντλητη, για αυτό θα έχει και συνέχεια...

Συντελεστές :
Παρουσίαση: Δημήτρης Σκαρμούτσος, Σκηνοθεσία: Πάνος Γεωργίου,  Αρχισυνταξία: Στάθης Μαντάς,  Εκτέλεση Παραγωγής: TVE

Εχουμε και λεμε: το επεισόδιο της εκπομπής «Χωρίς Συνταγή» του Mega για την Σαντορίνη