Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός εκθέτει στη Λευκωσία πενήντα νέα έργα του.Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ζωγράφους, ο Αλέκος Φασιανός, αναμένεται αύριο στην Κύπρο για τα εγκαίνια της νέας του εικαστικής δουλειάς.
Την έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου, θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος δηλώνει θαυμαστής του ζωγράφου.
Πενήντα έργα με πίνακες, χαρακτικά και γλυπτά θα δουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, στη Golden gallery by Kapatais, στη Λευκωσία.
Η σχέση του Αλέκου Φασιανού με την Κύπρο είναι πολύ στενή, αφού, όπως ο ίδιος δήλωσε στην «Καθημερινή» της Λευκωσίας, η θεία του, Κατερίνα, είχε παντρευτεί Κύπριο και ο ίδιος θυμάται την Αγία Νάπα πολλά χρόνια πριν, όταν ακόμη ήταν ψαροχώρι.
«Θυμάμαι τότε η Αγία Νάπα ήταν ένα απλό ψαροχώρι. Πάντα έβρισκα την Κύπρο πιο οργανωμένο κράτος από την Ελλάδα. Από Κύπριους ζωγράφους εκτιμώ πολύ τον Χαραλαμπίδη» αναφέρει.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politismos/story/382240/o-zografos-alekos-fasianos-to-ekthetei-sti-leykosia-peninta-nea-erga#ixzz2nck2bboi