Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης να τα πιεις στο ποτήρι!

Πρόκειται για ένα μικρό ζυθοποιείο που συνδυάζει το νερό του νησιού με εκλεκτά είδη βύνης γερμανικής και αυστριακής προέλευσης. Ο λυκίσκος κατάγεται από Νέα Ζηλανδία, Όρεγκον, Τσεχία και Σλοβενία ενώ οι μαγιές που χρησιμοποιούν φέρουν ταυτότητα βελγική και αμερικανική.


Ο λόγος για τα τρία γαϊδουράκια της Σαντορίνης που είναι να τα πιεις στο ποτήρι: ένα κόκκινο, ένα κίτρινο κι ένα τρελό. Σύμφωνα με το bostanistas, οι μπύρες αποτελούν ένα «υβρίδιο, μια διασταύρωση των ειδών χάρη στον συνδυασμό των πρώτων υλών και του νερού του ηφαιστειακού νησιού».

Ο «τρελός» και ο «κόκκινος γάιδαρος» (κατά κόσμον Crazy και Red donkey) κυκλοφορούν σε σκουρόχρωμα καλλίγραμμα μπουκάλια σαμπάνιας μα και μικρότερα. Αρωματικές και οι δύο, πυκνές σε γεύση και ελαφρώς πικρές. Μάλιστα η Crazy donkey αποτελεί μπύρα «κατά λάθος», καθώς είναι αποτέλεσμα πειραματισμών, δεν ήταν προγραμματισμένο να προκύψει.


Ο μικρός της οικογένειας κίτρινος γαϊδαράκος (Yellow donkey) είναι μια ξεδιψαστική ξανθιά μπίρα. Όλες τους μάλιστα είναι άφιλτρες και απαστερίωτες, που σημαίνει πως διατηρούν πολλές βιταμίνες και φυσική γεύση.
Έμπνευση για την ονομασία τους ήταν, τι άλλο, τα γαϊδουράκια του νησιού, αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και της παράδοσής του. Για τα σημεία πώλησης επισκευτείτε ιστοσελίδα της εταιρείας santorinibrewingcompany.gr.


Πηγή: Τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης να τα πιεις στο ποτήρι – Η ελληνική μπύρα που ξετρελαίνει [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/132325#ixzz2lsvYj8Iw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα ήθελα να αφήσετε το σχόλιο σας εδώ ! ευχαριστώ !