Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Θέλει Οσκαρ με low budget παραγωγή.

Οι σταρ του Χόλιγουντ, οι διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστές, οι απανταχού τζετ σέτερ, αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση του ελληνικού τουρισμού.

Θέλει Οσκαρ με low budget παραγωγή
Διότι καθένας από τους «πλούσιους και διάσημους» που επιλέγει την Ελλάδα για τις διακοπές του, όποτε απολαμβάνει τη βόλτα του στην Καλντέρα της Σαντορίνης, τις βουτιές στην Ψαρού, την περιήγηση στην Κνωσό, το «τουιτάρει» και εκατομμύρια followers μαθαίνουν για τις ομορφιές της χώρας μας.
Καθώς λοιπόν το διαφημιστικό κονδύλι για την καμπάνια του ΕΟΤ στο εξωτερικό θα είναι μειωμένο κατά 30% το 2014 (θα διαμορφωθεί στα 7,5 εκατ. ευρώ), η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και ο πρόεδρος του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς «επενδύουν» για την προβολή της χώρας στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Και είναι η πρώτη χρονιά -μετά από μεγάλο διάστημα- που ο ελληνικός τουρισμός θα διαφημιστεί εγκαίρως, αφού η πρώτη φάση της καμπάνιας θα «τρέχει» από τώρα μέχρι τον Μάρτιο.
Η κ. Κεφαλογιάννη έδωσε το στίγμα της νέας προωθητικής καμπάνιας, που θα αξιοποιήσει το Διαδίκτυο για μεγαλύτερη διείσδυση στις αγορές, και έκανε αναφορά στα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα της φετινής χρονιάς τονίζοντας ότι «η επιτυχία στον τουρισμό είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων».
Ιδανικό 
Για τη σημασία του Διαδικτύου στη διαφημιστική καμπάνια, ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς, λέει στην «Οικονομία» πως «είναι το ιδανικό επικοινωνιακό όχημα, το οποίο συγκεντρώνει σύμφωνα με τους ειδικούς όλα τα προαπαιτούμενα για το τουριστικό μάρκετινγκ στη σύγχρονη εποχή, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» και συνεχίζει: Μέσα από το Διαδίκτυο ο δυνητικός τουρίστας «διευκολύνεται σε όλα τα στάδια του ταξιδιού, τόσο από το πρώιμο στάδιο έρευνας για επιλογή προορισμού διακοπών, όσο και για τη διάχυση των εμπειριών του κατά το στάδιο των διακοπών και μετά την επιστροφή στη χώρα του».
Το μείζον για τον ΕΟΤ, όπως λέει ο κ. Λειβαδάς, είναι «η κεφαλαιοποίηση της θετικής εξέλιξης, δηλαδή, η διατήρηση και αύξηση του μεριδίου της αγοράς στις βασικές αγορές -δεξαμενές για τον ελληνικό τουρισμό αλλά και η ανάπτυξή μας σε άλλες, νέες αγορές». Στο στόχαστρο της νέας στρατηγικής μπαίνουν οι αγορές της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Αυστραλίας της Ολλανδίας και των σκανδιναβικών χώρων.
ΕΦΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ

Θέλει Οσκαρ με low budget παραγωγή | οικονομια | ethnos.gr