Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ:Εκεί που ενώνεται το Αιγαίο με τον ΟυρανόΤαξιδιωτικός προορισμός ζωής σε μια κουκίδα στο κέντρο του Αιγαίου των Ελλήνων .
Ένα νησί κέντρο ενός πολιτισμού ανάμεσα στους άλλους πολιτισμούς των Ελλήνων της ίδιας εποχής.
Ένας πολιτισμός αντάξιος με τον Μινωικό, Κυκλαδικό, και τον Μυκηναϊκό .
Ένα νησί ανάμεσα στην Αθήνα της Θεάς Αθηνάς, την Δήλο του Θεού Απόλλωνα, την Έφεσο της θεάς Αρτέμιδος, τήν Κύπρο της Θεάς Αφροδίτης και την Μινωική Κρήτη του Νεφεληγερέτη Δία .
Ένα νησί με ένα μοναδικό πολιτισμό, δείγματα του οποίου βλέπομε στα καταπληκτικά ευρήματα στο Ακρωτήρι. 
Ένα νησί με ιδιαίτερη ,μοναδική και σπάνια ομορφιά λόγω του ηφαιστείου το οποίο το κατέστρεψε αλλά και το οποίο διαμόρφωσε αργότερα και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του.
Ατενίζοντας από ψηλά βλέπεις το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου να ενώνεται με το διαυγές γαλάζιο του Ελληνικού ουρανού.

Το εκθαμβωτικό λευκό των σπιτιών του χρωματίζεται από τα έντονα χρώματα που έχουν οι πόρτες και τα παράθυρα που όλα έχουν θέα την μαύρη καλντέρα.
Ένα λευκό σαν τον αφρό των κυμάτων του Αιγαίου πελάγους που περιβάλλει το νησί.
Ένα λευκό που διακοσμείται από το σκούρο μπλε των τρούλων των εκατοντάδων εκκλησιών του νησιού όπως συμβαίνει και με όλα τα κυκλαδίτικα νησιά.
Οι εκκλησιές με τα χρωματιστά καμπαναριά και τους τρούλους είναι αναπόσπαστο τμήμα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και του τοπίου του πανέμορφου αυτού νησιού. Χωρίς αυτές τις εκατοντάδες εκκλησιές δεν ξέρω αν η Σαντορίνη θα ήταν το ίδιο όμορφη !
Μαγεύεσαι να περπατάς στα σοκάκια του και να ανεβοκατεβαίνεις τα χιλιάδες σκαλοπάτια με θέα πάντοτε το λευκό στεφάνι των χωριών γύρω από την μαύρο κρατήρα.
Απολαμβάνεις την θέα και χαίρεσαι τις λεπτομέρειες των κτισμάτων.
Οι λεπτομέρειες της αρχιτεκτονικής του νησιού κάνουν την διαφορά, με φόντο πάντοτε το μαύρο νησί της Καμένης. Λεπτομέρειες που πέρα από την θέα, θες ν’ αποθανατίσεις σε χιλιάδες φωτογραφίες. Φωτογραφίες που ποτέ δεν είναι αρκετές για ένα τέτοιο μέρος! 
Φηρά, Φηροστεφάνι, Ημεροβίγλι, Οία: Λευκές γλαροφωλιές στις μαύρες απόκρημνες πλαγιές της καλντέρα. 
Χαίρεσαι να απολαμβάνεις την θέα και το απέραντο γαλάζιο της ένωσης της θάλασσας και του ουρανού από τις βεράντες που κρέμονται πάνω από το επιβλητικό χάος της καλντέρα.
Χιλιάδες τουρίστες κατακλύζουν το νησί και του δίνουν ζωή. Απολαμβάνουν την πεντακάθαρη θάλασσα στις όμορφες αμμουδιές του νησιού αλλά και στις εκατοντάδες πισίνες που κατασκευάσθηκαν σε όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία της καλντέρας .Αυτές είναι απόλυτα ενταγμένες στην ντόπια αρχιτεκτονική και πέρα από την απόλαυση της θέας που προφέρουν στους φιλοξενουμένους απ όλο τον κόσμο , δίνουν ένα επί πλέον χρώμα μέρα και νύχτα.
Τα ηλιοβασιλέματα από ψηλά είναι πανέμορφα και αξέχαστα.

Χιλιάδες τουρίστες, συνωστισμένοι στις “βεράντες του ουρανού” , προσπαθούν να αποθανατίσουν τις χιλιάδες αποχρώσεις των χρυσακτίνων του ήλιου , λίγο πριν χαθεί εκεί πού ενώνεται η θάλασσα με τον ουρανό.
Αλλά και την νύκτα η θέα από ψηλά είναι μοναδική. Τα χιλιάδες φώτα και οι φωτισμένες πισίνες δίνουν ένα μοναδικό νυχτερινό θέαμα ειδικά με πανσέληνο!

Ένα νησί που όταν πάς το ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά , για πάντα!
Ένα μέρος που αν δεν έχεις πάει , ονειρεύεσαι να πάς!
Ένα μέρος που ποτέ δεν ξεχνάς και σίγουρα θες να ξαναπάς!

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ:Εκεί που ενώνεται το Αιγαίο με τον Ουρανό