Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Πανευρωπαϊκή εκστρατεία για τη φυσική άσκηση ξεκινά την Κυριακή

Πανευρωπαϊκή εκστρατεία για τη φυσική άσκηση ξεκινά την Κυριακή

Αθήνα
Με FlashMob στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη την Κυριακή ξεκινά και στην Ελλάδα μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία, η οποία έχει ως στόχο να κινητοποιήσει δεκάδες εθελοντές να προωθήσουν τη φυσική άσκηση.

Περισσότερα από 700 δρώμενα θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Ευρώπη εν όψει της Εβδομάδα; Κίνησης (MOVE Week).

Η Ελλάδα κατέχει μία από τις τελευταίες θέσεις στη φυσική άσκηση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, μόλις 18% των Ελλήνων ασκείται σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση, γεγονός που έχεις σοβαρές επιπτώσεις στη φυσική και πνευματική υγεία των πολιτών.

Η εκστρατεία NowWeMove προτείνει στους πολίτες να δοκιμάσουν δωρεάν νέους ή εναλλακτικούς τρόπους άσκησης.

Οι ελληνικές εκδηλώσεις, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν νυχτερινές ποδηλατάδες, ασκήσεις για όλη την οικογένεια, aqua aerobic και γυμναστική στο πάρκο θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κίνησης (MOVE Week), η οποία διαρκεί από τις 7 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2013.

Το μήνυμα των εκδηλώσεων είναι ότι υπάρχει μία μορφή άσκησης για όλους, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα, την οικονομική ή τη φυσική του κατάσταση.

Σύλλογοι αθλητισμού, ΜΚΟ, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, εταιρείες ή απλοί πολίτες καλούνται να γίνουν Πράκτορες Κίνησης (Move Agents) και να διοργανώσουν δρώμενα με οδηγό τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Ο Διεθνής Οργανισμός για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ISCA) με σύμμαχο την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατιστών (ECF) έλαβε επιχορήγηση ενός εκατομμυρίου ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προώθηση της εκστρατείας σε κάθε άκρη της Ευρώπης.

FlashMob για τη φυσική άσκηση

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν δύο flashmob στην Ελλάδα – ένα στην Αθήνα (Πλ. Μοναστηρακίου στις 3 μ.μ.) κι ένα στη Θεσσαλονίκη- καθώς και σε πολλές άλλες περιοχές της Ευρώπης, το οποίο θα βιντεοσκοπηθεί και στη συνέχεια θα αποτελέσει ένα από τα βασικά εργαλεία προώθησης της εκστρατείας.

Συνολικά 15 χώρες θα χορέψουν στους ρυθμούς του NowWeMove.

Πανευρωπαϊκή εκστρατεία για τη φυσική άσκηση ξεκινά την Κυριακή - Ειδήσεις - Ελλάδα - in.gr