Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Κατά πόσο σχετίζεται η τέχνη της φυγής με το αρχιτεκτονικό σκηνικό της Σαντορίνης;

Κατά πόσο σχετίζεται η τέχνη της φυγής με το αρχιτεκτονικό σκηνικό της Σαντορίνης; Ποιά είναι η αισθητική πλευρά του Red Bull Art of Motion;

Η Aleksandra “Sheva” Shevchenko και ο Pavels “Pasha” Petkuns κάνουν μαζί tricks, Σαντορίνη 13 Σεπτεμβρίου
Γιατί οι freerunners νιώθουν σαν στο σπίτι τους στο περίφημο Κυκλαδίτικο νησί; Οι απαντήσεις έρχονται δια χειρός Κώστα Βογιατζή, a.k.a. Yatzer.
Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχος design bloggers του κόσμου, υπεύθυνος για ένα διαδικτυακό κολάζ που συγκεντρώνει δείγματα καλαισθησίας από διάφορες γωνιές της γης. Πρόκειται για τον κορυφαίο freerunning αγώνα που τραβά τα βλέμματα παγκοσμίως, κάθε καλοκαίρι στη Σαντορίνη. Το Red Bull Art of Motion συναντά τον Κώστα Βογιατζή, γνωστός εντός και εκτός συνόρων ως Yatzer- ή και το αντίστροφο- με σκοπό να λυθεί η εξίσωση που συνδέει το τολμηρό αυτό άθλημα με την τέχνη της αρχιτεκτονικής.

Η Σαντορίνη μέσα απ' τα μάτια του Yatzer
Περήφανος Έλληνας και ασυγκράτητος εξερευνητής σε θέματα lifestyle και αισθητικής, ο ιθύνων νους του κορυφαίου blog www.yatzer.com, πέρασε δύο μέρες στη Σαντορίνη με σκοπό να ανακαλύψει τις αρχιτεκτονικές ομορφιές του νησιού  ωστόσο ήρθε αντιμέτωπος με τολμηρά tricks, αναρριχήσεις, runs και drops. Έτσι, το ταξίδι του πήρε.. freerunning τροπή επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στο γεγονός ότι η Καλντέρα θεωρείται η πλέον φυσική πίστα του κόσμου για την τέχνη της φυγής.

Ο Yoann Leroux σε ένα spin στον τελικό, Σαντορίνη 14 Σεπτεμβρίου
Καμπυλωτές στέγες και καλντερίμια έγιναν αντικείμενο της έρευνας του όσο και μαρτυρίες αθλητών που διαγωνίστηκαν στο φετινό Red Bull Art of Motion. «Αυτό που έμαθα κατά τη διάρκεια του σύντομου ταξιδιού μου σε αυτόν τον απίθανο προορισμό είναι ότι, έτσι όπως αυτοί οι τολμηροί freerunners δημιουργούν τα δικά τους μονοπάτια, καμιά φορά χρειάζεται να πάρεις ρίσκα στο ταξίδι της ζωής σου. Μη φοβάσαι να ακολουθήσεις το απροσδόκητο με όποιο τρόπο και αν έρθει στο δρόμο σου. Μόνο έτσι θα ανακαλύψεις τα κρυμμένα φτερά σου.» αποφαίνεται ο Κώστας Βογιατζής, a.k.a. Yatzer.
Δείτε εδώ το βίντεο της κορυφαίας συνάντησης του Yatzer με το Red Bull Art of Motion:
 
http://www.redbull.com/gr/el/stories/1331612459772/those-who-don-t-jump-will-never-fly