Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΗ: Χρηματοδοτεί έργα υποδομών στη ΣαντορίνηΤη χρηματοδότηση έργων υποδομών και ενεργειών, με στόχο την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Σαντορίνης αναλαμβάνει η ΔΕΗ, με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με τον δήμο Θήρας, ύστερα από τη γενική διακοπή ρεύματος του περασμένου Αυγούστου.
«Η ΔΕΗ ΑΕ, οι Δημοτικές Αρχές και οι κάτοικοι του Δήμου Θήρας, τον Αύγουστο του 2013, κλήθηκαν να διαχειριστούν τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς και εξαιρετικά πολύπλοκης βλάβης, η οποία προκλήθηκε από καταστροφική πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού» αναφέρει η επιχείρηση σε σχετική ανακοίνωση.
«Αποτέλεσμα της συνεργασίας και των εποικοδομητικών συνομιλιών που ακολούθησαν ήταν η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε. να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Επιχείρησης, πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ως στόχο την αρωγή της περιβαλλοντικής, αισθητικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της Θήρας ως παγκόσμιου τουριστικού προορισμού. Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΗ σύναψε σύμφωνο συνεργασίας με το δήμο Θήρας, αναλαμβάνοντας τη χρηματοδότηση έργων υποδομών και ενεργειών, που προσδιορίστηκαν από κοινού με το δήμο Θήρας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Σε σχετικές δηλώσεις του, ο δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος ανέφερε ότι η γενικευμένη διακοπή ρεύματος στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου έθεσε τη Σαντορίνη σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και ότι η σύναψη του Συμφώνου Συνεργασίας αποδεικνύει την ενεργή συμπαράσταση και την υπεύθυνη ανάληψη της κοινωνικής ευθύνης της ΔΕΗ.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός τόνισε ότι: «Μπορεί αυτή η πρωτοφανούς μεγέθους καταστροφική πυρκαγιά, που προκάλεσε σοβαρές βλάβες στη λειτουργία του σταθμού παραγωγής της ΔΕΗ στη Θήρα, να αντιμετωπίσθηκε με το αμεσότερο και καλύτερο τρόπο, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και πρακτικές από την Επιχείρηση, αλλά ουδείς μπορεί να αρνηθεί πως επήλθε αναστάτωση στην περιοχή και ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η Θήρα αποτελεί τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς. Το σύμφωνο συνεργασίας με τον δήμο Θήρας είναι ακόμα μια απόδειξη και προσφορά στη μεγάλη παράδοση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΔΕΗ, διαχρονικά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ