Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

Η Σαντορίνη και πάλι στους τοπ προορισμούς για να απολαύσει την μαγεία του... ηλιοβασιλέματος.

Έχουν την ομορφιά, έχουν και τη χάρη, ή αν προτιμάτε την... επικύρωση ενός από τα πλέον έγκριτα και αναγνωρισμένα διεθνώς ειδικά περιοδικά στο χώρο του Τουρισμού.

Είναι μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφτεί, έστω για μια φορά στη ζωή του, για να απολαύσει την μαγεία του... ηλιοβασιλέματος.

Μέρη όπως η “δικιά” μας Σαντορίνη, γνωστή στα πέρατα του κόσμου για το “θρυλικό” ηλιοβασίλεμα από την Οία, όπως εξάλλου υποδεικνύει και φέτος, για πολλοστή χρονιά στη σειρά, το κορυφαίο ταξιδιωτικό και φυσιολατρικό έντυπο του National Geographic.

Στη φετινή έκδοσή του ξεχώρισε εφτά (7) τοποθεσίες ανά τον κόσμο, όπου το ηλιοβασίλεμα είναι πραγματικά μοναδικό.


1. Kiwi. Το νοτιότερο νησί στο αρχιπέλαγος της Νέας Ζηλανδίας είναι γνωστό για τις οροσειρές που το διατρέχουν, τις επονομαζόμενες και Άλπεις του Νότου. Το ηλιοβασίλεμα από τις κορυφές τους, πάνω από έναν τεράστιο παγετώνα, είναι φαινόμενο που αξίζει να δει κάποιος.
2. Sihanoukville, Καμπότζη. Μια από τις πλέον εντυπωσιακές ακτές σε ολόκληρη την Ασία, η Ochheuteal Beach, προσφέρει στους τουρίστες την ευκαιρία να απολαύσουν τα ποτά τους αγναντεύοντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα στον κόσμο.
3. Σαντορίνη. Το πιο εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα στον πλανήτη, σύμφωνα με τους περισσότερους “ειδικούς” της διεθνούς τουριστικής αγοράς. Το National Geographic γράφει φέτος πως είναι ο προορισμός-δώρο που αξίζει να προσφέρει στον εαυτό του κάθε άνθρωπος, έστω για μια φορά στη ζωή του...
4. Flint Hills, Κάνσας. 170 μίλια ανοικτού ορίζοντα και ατελείωτων λιβαδιών. Ο πιο “ανοικτός” ορίζοντας στον κόσμο δίνει την ευκαιρία να απολαύσει κανείς το... μεγαλύτερο σε διάρκεια ηλιοβασίλεμα κάθε σούρουπο5. San Esteben, Κόλπος του Μεξικού. Το μικροσκοπικό αυτό νησί είναι γνωστό για την τεράστια ποικιλία ερπετών που φιλοξενεί και για τα εντυπωσιακά του ηλιοβασιλέματα.
6. Fakarava, Αρχιπέλαγος Tuamotu, Γαλλική Πολυνησία. Ουσιαστικά πρόκειται για μια λωρίδα άμμου μήκους 60 χιλιομέτρων και πλάτους 21, περιτριγυρισμένη από κοραλιογενείς υφάλους. Έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή από την Unesco κυρίως γιατί χρησιμεύει ως καταφύγιο σπάνιων πουλιών. Οι κάτοικοί του δεν ξεπερνούν τους 1000, ενώ το νησί είναι δημοφιλέστατος προορισμός, κυρίως για νεόνυμφους, αφού θρυλείται πως προσφέρει ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα στον πλανήτη.
7. Kiribati. Ή αλλιώς το νησί-κράτος που βυθίζεται στον ωκεανό. Το νησιωτικό αυτό κράτος σε λίγα χρόνια θα έχει σβηστεί από το χάρτη, λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας. Μέχρι τότε όσοι τυχεροί θα απολαμβάνουν τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα στις παραλίες του...http://www.protothema.gr/travelling/article/317853/ta-oraiotera-iliovasilemata-tou-kosmou/