Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Σαντορίνη: 9ο συνέδριο «Τουρισμός & Γαστρονομία: Το επόμενο βήμα»


Μετά από οκτώ επιτυχημένες διοργανώσεις στην Αθήνα, το IMIC πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά στην περιφέρεια με την ευκαιρία της πρωτοβουλίας του δήμου Θήρας να ανακηρύξει το 2013 «Ετος Γαστρονομίας Σαντορίνης».
Συγκεκριμένα, το 9ο συνέδριο με τίτλο «Τουρισμός & Γαστρονομία: Το επόμενο βήμα»,  πραγματοποιείται αύριο, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στο συνεδριακό κέντρο «Πέτρος Μ. Νομικός» στη Σαντορίνη, και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του δήμου Θήρας και του ΣΕΤΕ.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, στόχος του οποίου είναι μια συνάντηση «σύνθεσης και συγκομιδής», θα αναλυθεί το γεγονός ότι ο γαστρονομικός τουρισμός μιας περιοχής δεν είναι υπόθεση μόνο των εστιατορίων και τυχόν εξειδικευμένων τουριστικών γραφείων αλλά αφορά στο σύνολο των τουριστικών δραστηριοτήτων και στο σύνολο του κλάδου τροφίμων, ποτών και των άλλων συναφών υπηρεσιών. Επίσης, είναι και υπόθεση των κατοίκων της περιοχής που θα πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια και να κατανοήσουν ότι το όφελος που προκύπτει αφορά συνολικά στον προορισμό.
Σεμινάριο για τον γαστρονομικό τουρισμό
Μεγάλη επιτυχία ήδη στην πορεία της διοργάνωσης είναι η συμμετοχή ως κεντρικού ομιλητή του Αμερικανού Erik Wolf, Executive Director του World Food Travel Association, πρόσωπο που θεωρείται αυθεντία διεθνώς σε θέματα γαστρονομικού τουρισμού.
Στο πλαίσιο του IMIC 2013 θα πραγματοποιηθεί επίσης ένα εντατικό σεμινάριο από τον Δρ. Δημήτρη Κούτουλα, για την ανάπτυξη του Γαστρονομικού Τουρισμού με τίτλο «Culinary Tourism Bootcamp».

Σαντορίνη: 9ο συνέδριο «Τουρισμός & Γαστρονομία: Το επόμενο βήμα» | ΕΛΛΑΔΑ | Agelioforos.gr