Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Αποθέωση για το Red Bull Art of Motion, χθες στη Σαντορίνη.Αποθέωση για το Red Bull Art of Motion, χθες στη Σαντορίνη

Μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές η πρώτη θέση στο βάθρο αλλάζει χέρια. Διάδοχος του Pavel “Pasha” Petkuns αναδείχθηκε o Αμερικανός Cory De Meyers στον κορυφαίο αγώνα freerunning.

Με φόντο τη μαγευτική αρχιτεκτονική της Καλντέρας, το Red Bull Art of Motion 2013 ανέδειξε απόλυτο νικητή τον Αμερικανό αθλητή Cory De Meyers (449 βαθμοί), ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκαν ο Alexander Baiturin(447 βαθμοί) από τη Ρωσία και ο Αμερικανός Jessela Flair (443 βαθμοί) αντίστοιχα.

Ο 25χρονος αθλητής από το Χόλιγουντ, μέλος του crew «Tempest Freeruning», ο οποίος καθιέρωσε τα περίφημα grabs στο freerunning, κατάφερε να κυριαρχήσει σε μια μάχη στήθος με στήθος, χωρίς τον μεγάλο απόντα της ημέρας, τον Pavel “Pasha” Petkuns που εγκατέλειψε τελευταία στιγμή λόγω τραυματισμού. Τις εντυπώσεις έκλεψε και ο τρίτος στη γενική κατάταξη, Jesse La Flair, επίσης μέλος του «Tempest Freeruning» και φετινός νικητής του Best Trick Award by Vodafone CU, δίνοντας τον πιο… Restart εαυτό του. Χάρη σε εξίσου πολύ καλές επιδόσεις, οι δύο από τις τρεις γυναίκες διαγωνιζόμενες, η Pamela Forster από την Αυστρία και η Alexandra “Sheva” Shevchenko από τη Ρωσία, κέρδισαν το βραβείο Best Female. Ωστόσο, η ευχάριστη έκπληξη του φετινού Red Bull Art of Motion αποδείχθηκε η πρόκριση των δύο Ελλήνων, του Δημήτρη Κυρσανίδη και του Daniel Mircea στην τελική οχτάδα του αγώνα που κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού.

Κόλπα που κόβουν την ανάσα, άλματα μήκους 200 μέτρων και ύψους 50 μέτρων, άρτιες εκτελέσεις και μοναδικό στιλ συνέθεσαν το σκηνικό του φετινού αγώνα τον οποίο παρακολούθησαν χιλιάδες ντόπιοι και τουρίστεςκαι ακόμη περισσότεροι τηλεθεατές χάρηστη ζωντανή τηλεοπτική και διαδικτυακή αναμετάδοση. Δείτε ολόκληρο τον αγώνα διαθέσιμο ondemand μέσα από το διεθνές διαδικτυακό καναλιού www.redbull.tv

Με την υπόσχεση για έναν ακόμα πιο εντυπωσιακό αγώνα το 2014, το RedBullArtofMotionαποχαιρετά με εντυπωσιακό τρόποτην καλοκαιρινή σεζόν!

Τελική κατάταξη
1. Cory de Meyers (ΗΠΑ) 449 βαθμοίMadrid
2. Alexander Baiturin (ΡΩΣ) 447 βαθμοί
3. Jesse La Flair (ΗΠΑ) 443 βαθμοί
4. YoannLeroux (ΓΑΛ) 412 βαθμοί
5. Joel Eggimann (ΕΛΒ) 389 βαθμοί
6. Stanislavs “Stas” Lazdans (ΛΕΤ) 382 βαθμοί
7. Δημήτρης Κυρσανίδης (ΕΛΛ) 381 βαθμοί
8. Daniel Mircea (ΕΛΛ) 378 βαθμοί

Λίγα λόγια για το Red Bull Art of Motion

Τo Red Bull Art of Motion ξεκίνησε το 2007 στην Βιέννη και έχει εδραιωθεί ως το κορυφαίο γεγονός freerunning με περισσότερους από 10 αγώνες σε διαφορετικές χώρες τα τελευταία χρόνια. Το 2011 η Σαντορίνη επιλέχθηκε ως ο κορυφαίος προορισμός freerunning και έκτοτε το Πρωτάθλημα πραγματοποιείται στο Φιροστεφάνι, με τον Λετονό Pavel Petkuns να κατακτά την πρώτη θέση του βάθρου για δύο συνεχόμενες χρονιές. Μοναδικός στόχος των αθλητών είναι να διανύσουν ελεύθερα την απόσταση από το σημείο εκκίνησης στο σημείο τερματισμού, παλεύοντας για μια θέση στο βάθρο.

Αποθέωση για το Red Bull Art of Motion, χθες στη Σαντορίνη - Διακοπές - Δραστηριότητες | sport-fm.gr: NovaΣΠΟΡ FM 94.6