Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

CNN Travel: Τα ελληνικά νησιά, πολύτιμοι θησαυροί της Μεσογείου“Σε Ποιο Ελληνικό Νησί να Πάω Διακοπές;” Με αυτό το ερώτημα ξεκινά το ειδικό αφιέρωμα που δημοσίευσε το CNN Travel, με στόχο την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στους αναγνώστες του.

Το δημοσίευμα ξεκινά χαρακτηρίζοντας τα 1.400 ελληνικά νησιά σαν πολύτιμους θησαυρούς της Μεσογείου, ενώ ξεχωρίζει δε 9 από αυτά, στα οποία ο αρθρογράφος προσδίδει ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα και παρουσιάζει για το κάθε ένα, εκτενείς πληροφορίες με φωτογραφίες, ξενοδοχεία και δρομολόγια, παροτρύνοντας τους αναγνώστες να τα επισκεφτούν.

“Κάθε ένα από τα νησιωτικά συμπλέγματα (των ελληνικών νησιών) διαθέτει μοναδική γοητεία, καθώς και μερικά από τα πιο γραφικά τοπία στον πλανήτη”, αναφέρει το δημοσίευμα. “Αλλά για μια τεράστια ποικιλία σε μια μικρή ακτίνα, κοντά στον Πειραιά και οι καλύτερες ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ των νησιών, κανένα δεν ξεπερνά τις Κυκλάδες”.

Ομορφότερα τοπία: Σαντορίνη
Καλύτερη νυχτερινή ζωή: Μύκονος
Καλύτερο φαγητό: Κρήτη
Καλύτερη ζωή σε χωριό – Πιο παραδοσιακός προορισμός: Νάξος
Καλύτερο νησί για θαλάσσια σπορ: Πάρος
Καλύτερες παραλίες: Μήλος
Ιδανικός προορισμός για φυσιολάτρες: Ικαρία
Καλύτερος προορισμός για “Ροβινσώνες Κρούσους”: Κουφονήσια
Καλύτερος προορισμός για ζευγάρια: Φολέγανδρος
Η δημοτικότητα που απέκτησε το αφιέρωμα, όπως αναμενόταν, ήταν πολύ υψηλή προκάνοντας εκατοντάδες σχόλια από αναγνώστες του CNN, περισσότερες από 7.500 αναδημοσιεύσεις σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και αμέτρητες αναδημοσιεύσεις από ενημερωτικά ιστολογία στην Ελλάδα και όχι μόνο.

- See more at: http://traveldailynews.gr/news/article/56175#sthash.19EOPQbx.dpuf