Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

«Ημέρες Αυγούστου» εξακολουθεί να ζει ο τουρισμός στη Σαντορίνη.Μία από τις καλύτερες τουριστικές σεζόν όλων των εποχών βιώνει φέτος η Σαντορίνη, καθώς οι ξενοδοχειακές μονάδες έχουν ακόμη πολύ υψηλές πληρότητες και τα κρουαζιερόπλοια πρόκειται να πραγματοποιήσουν άλλες 139 αφίξεις στο νησί μέσα στο επόμενο δίμηνο. Παράλληλα, συνεχίζεται η πραγματοποίηση συνεδρίων με αφίξεις συμμετεχόντων από το εξωτερικό και παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον κινεζικών τηλεοπτικών παραγωγών για την πραγματοποίηση γυρισμάτων στο νησί.

«Ζούμε ημέρες Αυγούστου» δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Μανώλης Καραμολέγκος, θέλοντας να αποτυπώσει τη θετική εξέλιξη των κρατήσεων στα ξενοδοχεία του νησιού και αυτό τον μήνα. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία η Σαντορίνη για το διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου είχε την υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση στις αεροπορικές αφίξεις ξένων τουριστών μεταξύ των δημοφιλών νησιωτικών προορισμών της χώρας. Οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 19,4% φθάνοντας σε 196.253 έναντι 164.314 το οκτάμηνο του 2012. Ο κ. Καραμολέγκος σημείωσε ότι ανοδικά κινήθηκαν οι αφίξεις από την Αγγλία, τη Σκανδιναβία, τη Γαλλία, τη Ρωσία την Ελβετία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Επίσης, πρόσθεσε ότι φέτος άνοιξε και η αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Βέβαια, η Σαντορίνη αποτελεί τον πλέον δημοφιλή προορισμό για τους Κινέζους τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» στο νησί θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο τα γυρίσματα μιας, ακόμη, κινεζικής ταινίας με τίτλο «Οne and a half summer». H Ενωση Ξενοδόχων θα διευκολύνει την παραγωγή προσφέροντας φιλοξενία για τους συντελεστές της ταινίας οι οποίοι θα μεταβούν σταδιακά στη Σαντορίνη από τις 2 έως τις 12 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τη παραγωγή οι ηθοποιοί που παίζουν στη ταινία έχουν φήμη στην Κίνα, τη Κορέα και την Ταϊλάνδη και εκατ. θαυμαστές στο αντίστοιχο κινεζικό twitter (weibo) στη μεσοαστική τάξη των νέων της Κίνας που αριθμεί πάνω από 650 εκατ. Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά φέτος κινεζική τηλεοπτική παραγωγή που θα πραγματοποιήσει γυρίσματα στη Σαντορίνη. Η πρώτη με τίτλο «Βeijing Love Story» έκανε τα γυρίσματα το καλοκαίρι. Η πρεμιέρα της ταινίας έχει προγραμματιστεί για τις 14 Φεβρουαρίου 2014 και εκτιμάται ότι θα την παρακολουθήσουν 214 εκατ. Κινέζοι στους κινηματογράφους 300 κινεζικών πόλεων.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η έλευση κρουαζιερόπλοιων στο νησί αλλά και η πραγματοποίηση συνεδρίων. Από σήμερα έως και τις 24 Νοεμβρίου αναμένεται η άφιξη 139 κρουαζιερόπλοιων. Επίσης, στις 17 και 18 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο Πέτρος Μ Νομικός το 9ο ετήσιο συνέδριο της σειράς IMIC με θέμα: «Τουρισμός και Γαστρονομία - Το επόμενο βήμα». Το συνέδριο πραγματοποιείται για πρώτη φορά εκτός Αθηνών με την ευκαιρία της πρωτοβουλίας του Δήμου Σαντορίνης να ανακηρύξει το 2013 «Ετος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη».

http://www.cycladitis.gr