Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Σαντορίνη, υποκλίνομαι μπροστά στην ομορφιά σου!Αργούσε ακόμη να ξημερώσει στο λιμάνι της Σαντορίνης, τον Αθηνιό, όταν αφήσαμε πίσω μας βιαστικά το πλοίο που μας είχε φέρει ως εδώ από τον Πειραιά και αρχίσαμε να ανεβαίνουμε τις φιδωτές στροφές του δρόμου που οδηγεί στα Φηρά, την πρωτεύουσα του νησιού.
Νύχτα, μηχανή, φορτίο αρκετό, φώτα ελάχιστα, στροφές κλειστές... Ε και; Αυτό που μετρούσε ήταν ότι βρισκόμασταν (και πάλι) στη Σαντορίνη. Λίγες ώρες αργότερα η νύχτα έδωσε χώρο στη μέρα, και το γοητευτικό νησί μάς υποδέχθηκε με τον καλύτερο τρόπο.Οι εικόνες μαγευτικές, η φυσική ομορφιά ανεπανάληπτη, τα σπίτια κατάλευκα, παραδοσιακά, με χρωματιστά πορτοπαράθυρα, και, πάνω απ' όλα, μια θέα που κόβει την ανάσα!
Περπατήσαμε στα Φηρά, το Φηροστεφάνι και το Ημεροβίγλι, τους παραδοσιακούς οικισμούς που αγναντεύουν την εντυπωσιακή καλντέρα, τη θαλάσσια λεκάνη που δημιουργήθηκε από ηφαιστειακές εκρήξεις.
Περάσαμε από το Μεγαλοχώρι, τον Πύργο, το Εμπορείο, τη Μεσαριά, το Βόθωνα, τον Καρτεράδο, το Βουρβούλο, χωριά με εξαίρετα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον.

Θαυμάσαμε τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι.
Κολυμπήσαμε στον Περίβολο, την Περίσσα και το Καμάρι.
Απολαύσαμε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στη φημισμένη Οία, με το γραφικό λιμανάκι της, το Αμμούδι.Δοκιμάσαμε στο οινοποιείο Santo, στην περιοχή του Πύργου, τα ονομαστά κρασιά της Σαντορίνης.
Ακούσαμε το γνωστό dj David Morales να παίζει απίστευτη μουσική στο "Jojo club", στον Περίβολο.
Γευτήκαμε τον καφέ μας στα Φηρά, στην Οία, στο Αμμούδι, στο καφενεδάκι του Εμπορείου, αλλά και το ούζο μας στο Μεγαλοχώρι.Φάγαμε στoν "Κρητικό", κοντά στη Μεσαριά, και στη "Rastoni", στα Φηρά.
Νιώσαμε έντονες συγκινήσεις και υποκλιθήκαμε μπροστά στην ομορφιά της μοναδικής στον κόσμο Σαντορίνης!

Γιάννης Τούντας