Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

Λέσχη Φωτογραφίας - Κινηματογράφου Σύρου Σύρος

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει στο Δίκτυο των Μουσείων του σειρά σεμιναρίων με τίτλο «Σεμινάρια φωτογραφικής κριτικής», με εισηγητή τον γνωστό φωτογράφο, δάσκαλο και θεωρητικό τής φωτογραφίαςΠλάτωνα Ριβέλλη.


Το πέμπτο σεμινάριο*, το οποίο διαρκεί συνολικά 12 ώρες, θα διεξαχθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΜουσείουΜαρμαροτεχνίας Τήνου κατά το διήμερο 29-30 Ιουνίου 2013 (Σάββατο & Κυριακή, ώρες 11.00-14.00 & 16.00-19.00) και περιλαμβάνει συζητήσεις, αναλύσεις, προβολές και κριτική. Το σεμινάριο διδάσκεται δωρεάν και οι συμμετέχοντες καλούνται, εφόσον το επιθυμούν, να φέρουν φωτογραφίες τους για κριτική και σχολιασμό. Το προτεινόμενο, αλλά όχι και αποκλειστικό, θέμα των φωτογραφιών είναι «Η καθημερινότητα του φωτογράφου».Οι φωτογραφίες αυτές θα έχουν ως αντικείμενο το σπίτι, την οικογένεια, τους φίλους, την πόλη, το περιβάλλον εργασίας και γενικά οτιδήποτε σχετίζεται με τον προσωπικό χώρο και την καθημερινή ζωή. Θα είναι, δηλαδή, ένα είδος, οπτικού ημερολογίου, αλλά με πρόθεση δημιουργική και όχι απλώς αναμνηστική.
Παράλληλα με το σεμινάριο πραγματοποιείται, σε επιμέλεια τουΠλάτωνα Ριβέλλη, Έκθεση Φωτογραφιών της Λέσχης Φωτογραφίας Σύρου & της Φωτογραφικής Ομάδας Νάξου, η οποία θα εγκαινιαστεί  την  Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, στις 20:00.
Διάρκεια Έκθεσης
28 Ιουνίου – 28 Ιουλίου 2013
Καθημερινά (εκτός Τρίτης): 10:00 - 18:00

.::: Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς :::.