Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

Η Βικτόρια Χίσλοπ μιλάει για τα βιβλία της στη Σαντορίνη

Η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην Ελλάδα.
Η Βικτόρια Χίσλοπ αγαπάει με πάθος την Ελλάδα. Ιδιαίτερα την Κρήτη. Μιλάει πλέον καλά ελληνικά και έχει εξελιχθεί σε άτυπη πρέσβειρα της χώρας μας. Εμπνεύστηκε από την πρόσφατη κοινωνική της ιστορία, μελέτησε, μίλησε με πολλούς Ελληνες, ένιωσε τη χώρα μας, έγραψε τις δικές της ιστορίες, και έκανε την Ελλάδα γνωστή σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους ανά τον κόσμο.
Κι αν μέχρι τώρα οι ιστορίες των βιβλίων της αφορούν κυρίως την Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, αυτή τη φορά η Βικτόρια Χίσλοπ πηγαίνει στη Σαντορίνη, προσκεκλημένη του Santorini of the Past Cultural Village-Museum για να παρουσιάσει τα βιβλία της, που ήδη έχουν κάνει πάρα πολλές εκδόσεις και όχι μόνο στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία αλλά σε πολλές χώρες.
Το Σάββατο 27 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα η Βικτόρια Χίσλοπ θα παρουσιάσει «Το νησί», το βιβλίο που την έκανε διάσημη και που έγινε και πολυαγαπημένη τηλεοπτική σειρά με θέμα του τη ζωή των αποκλεισμένων στη Σπιναλόγκα λεπρών, στις αρχές και στα μέσα του 20ού αιώνα. Την Κυριακή 28 Ιουλίου, στο ίδιο μέρος, θα παρουσιάσει τα δύο επόμενα βιβλία της -«Το νήμα» και «Ο τελευταίος χορός» (όλα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Διόπτρα»). Μαζί της στις δύο εκδηλώσεις της Σαντορίνης, θα είναι ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός και ο σκηνοθέτης της τηλεοπτικής σειράς «Το νησί», Θοδωρής Παπαδουλάκης.
Τη δεύτερη μέρα, την Κυριακή, μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει συζήτηση με τον brand strategist Peter Economides, ιδρυτή της Felix BNI, σχετικά με την Ελλάδα και τον αέναο πολιτισμό της. Μαζί με τη Βικτόρια Χίσλοπ σίγουρα αποτελούν το καλύτερο δίδυμο προβολής της χώρας μας.

kathimerini.gr | Η Βικτόρια Χίσλοπ μιλάει για τα βιβλία της στη Σαντορίνη