Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

Πραγματοποιήθηκε στην Αμοργό η τρίτη σε επίπεδο Περιφέρειας Μουσική Συνάντηση Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Νοτίου Αιγαίου.Πραγματοποιήθηκε στην Αμοργό η τρίτη σε επίπεδο Περιφέρειας Μουσική Συνάντηση Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Νοτίου Αιγαίου.  Ρεκόρ συμμετοχών και αντιπροσωπευτικότητας είχε φέτος η μεγάλη αυτή Συνάντηση, αφού συγκεντρώθηκαν στην Αμοργό περί τους 120 νέους μουσικούς και συνοδούς τους από 17 νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Η διοργάνωση έγινε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κυκλάδων) με συμμετοχή του Δήμου Αμοργού και των τοπικών πολιτιστικών και επαγγελματικών φορέων και είχε την επιστημονική υποστήριξη του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη.

Η Συνάντηση περιλάμβανε τέσσερεις μουσικές παρουσιάσεις, στη Χώρα, στην Αρκεσίνη, στην Αιγιάλη και στα Κατάπολα αντίστοιχα.

Οι νέοι και οι συνοδοί τους που συμμετείχαν, συγκρότησαν πολύμορφα σχήματα όπου τα λαϊκά νησιώτικα όργανα (βιολί, λαούτο, τσαμπούνα, τουμπί, τουμπελέκι, σαντούρι, κανονάκι) έδωσαν με ποικίλους τρόπους χαρακτηριστικά δείγματα της μουσικής παράδοσης του Αιγαίου.  Παράλληλα, η ανταλλαγή πλούσιων εμπειριών ενδυνάμωσε για μιαν ακόμη φορά στο σύνολό της την ήδη συγκροτημένη ιδιότυπη πολιτιστική κοινότητα των νέων του Νοτίου Αιγαίου