Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Μουσική στην καλντέρα !

Φέτος το καλοκαίρι έχετε κι άλλους λόγους να πάτε Σαντορίνη. Θεσμός πλέον, το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη, που θα διεξαχθεί 1 - 23/8, φιλοξενεί στον εντυπωσιακό χώρο του (ένα παλιό αρχοντικό του 17ου αιώνα στα Φηρά) επτά συναυλίες και μια έκθεση ζωγραφικής με ελεύθερη είσοδο.
Η αυλαία θα σηκωθεί την 1η Αυγούστου (9 μ.μ.) με την έκθεση «Art for all» όπου 37 νέοι εικαστικοί της Σχολής Καλών Τεχνών «συνομιλούν» με τρία ζωγραφικά έργα ο καθένας, με τη σύμπραξη του καθηγητή τους στην ΑΣΚΤ Πάνου Χαραλάμπους. Στην έκθεση, που επιμελείται ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Γκύζη, Γιάννης Παπακωνσταντίνου και θα διαρκέσει έως 10 Σεπτεμβρίου, εκτίθενται 111 έργα που εκφράζουν μια εναλλακτική, νέα εικαστική γλώσσα.
Θα ακολουθήσει η παράσταση «European Taxim» από τον Μάριο Στρόφαλη (γνωστό σάουντρακ συνθέτη) στις 4/8, το Τρίο εγχόρδων Λουκία Λουλάκη από τη Βιέννη στις 7/8, το τζαζ trio του Νικόλα Αναδολή στις 10/8 και η Ζωή Παπαδοπούλου στις 13/8 που θα τραγουδήσει κομμάτια Ελλήνων δημιουργών.
Στις 17/8 τη σκυτάλη παίρνει η Σπυριδούλα Μπάκα (Demo-Deux) που θα ερμηνεύσει μελωδίες από τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και το διεθνή κινηματογράφο, στις 20/8 το τζαζ trio του Σπύρου Μάνεση, ενώ στις 23/8 η αυλαία θα πέσει με το latin quartet του Roman Gomez και guest star την Κουβανή Odalis Palma.
Σημειώστε πως στο Πωλητήριο του Μουσείο Μεγάρου Γκύζη θα βρείτε την τελευταία έκδοση του Μεγάρου: ένα λεύκωμα του Νίκου Γρηγοράκη με 212 χαρακτικά και σχέδια 50 Ελλήνων καλλιτεχνών από το 1866 έως το 2007 που έχουν θέμα τη Σαντορίνη.


Μουσική στην καλντέρα | Τέχνες & Πολιτισμός | Ελευθεροτυπία