Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Η συμμετοχή του Vedema resort στις δράσεις του “2013 έτος Γαστρονομίας στην Σαντορίνη”
Το Vedema, a Luxury Collection Resort, στα πλαίσια του “2013 ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ”, διοργανώνει και θα πραγματοποιήσει  εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα :
«Χέρι με Χέρι από τη μια γενιά στην επόμενη» που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, στο Μεγαλοχώρι, το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013 στις 11.30 πμ.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης, ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Πελίτι, θα μιλήσει για τη σημασία της συλλογής, διατήρησης και διάδοσης των τοπικών σπόρων.

Της εκδήλωσης - σεμιναρίου θα ακολουθήσει γεύμα για τους δημοσιογράφους στο εστιατόριο Pergola του ξενοδοχείου.Τα κρασιά θα είναι ευγενική χορηγία του Santo Wines.

Ενώ, το βράδυ της ίδιας ημέρας, στο εστιατόριο Pergola θα παρουσιαστεί ένας πλούσιος μπουφές με τοπικές συνταγές, παρασκευασμένες από τον τοπικό  συνεταιρισμό γυναικών.

Τα εδέσματα θα συνοδεύονται από Σαντορινιά κρασιά, ευγενική χορηγία του Γιώργου Γαβαλά του οινοποιείου “Γαβαλά”όπως επίσης και τις νησιώτικες μουσικές νότες του βιολιού του Αντώνη Αρβανίτη.


Συμμετέχοντας και εμπνεόμενο από την δράση “2013 έτος Γαστρονομίας  στην Σαντορίνη”,  το Vedema Resort αναζητά συνταγές του παρελθόντος και συμμετέχει στην γαστρονομική εξέλιξη της Σαντορίνης με καινοτομία και ταλέντο

Το διακεκριμένο θέρετρο, μέλους της Starwood, Luxury Collection Hotels & Resorts
σηματοδοτεί το 2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη, προβάλλοντας μοναδικά τοπικά προϊόντα, μαθήματα μαγειρικής και πρωτοβουλίες σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη της συνειδητότητας.

Εάν τύχει να επισκέφθείτε τον απόλυτο μεσογειακό γαστρονομικό προορισμό, που είναι η Σαντορίνη εως και τις 7 Ιουλίου 2013, φροντίστε να δοκιμάσετε ένα υπέροχο γεύμα δίπλα στην πισίνα ή ένα ατμοσφαιρικό μεσαιωνικό δείπνο κάτω από τα αστέρια στο Vedema Resort, μέλος της  Luxury Collection Hotels & Resorts, και να συμμετέχετε στον εορτασμό γαστρονομίας του νησιού.

Μεταξύ 22 Ιουνίου και 7 Ιουλίου, το διακεκριμένο θέρετρο – που γιορτάζει την 20η επέτειο του – συμμετέχει στην διοργάνωση  Σαντορίνη 2013 Έτος Γαστρονομίας με μαθήματα μαγειρικής, ελκυστικά μενού, εκδήλωση ανταλλαγής σπόρων και αναζωογονητικές θεραπείες spa, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων.

Το καλοκαίρι του 2013, το Vedema Resort στο μεσαιωνικό χωριό Μεγαλοχώρι,  θα μελετήσει την εξέλιξη της μαγειρικής τέχνης της Σαντορίνης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, για να αποκαλύψει την μοναδικότητα των προϊόντων του νησιού – με εκκίνηση τα μικρής κλίμακας τοπικά καλλιεργούμενα λαχανικά, φρούτα και όσπρια και κατάληξη τον λευκό, αρωματικό, και διεθνώς βραβευμένο οίνο.

Εμπνευσμένη από ξεχασμένες συνταγές από τον αρχαϊκό οικισμό του Ακρωτηρίου, η executive chef του Vedema Resort, Μελίνα Χωματά έχει σχεδιάσει μία αποκλειστική σειρά από καινοτόμα νέα πίατα για μεσημεριανό και δείπνο με βάση τα μοναδικά προϊόντα του νησιού που προέρχονται από το κτήμα του Vedema ή τοπικούς παραγωγούς και η καλλιέργιά τους είναι πλήρως εναρμονισμένη με την πολιτική των μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την αληθινή ιστορία «100-Mile Diet» .

Τα ειδικά αυτά σχεδιασμένα πιάτα, με σκοπό την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, εναλλάσονται καθημερινά και προσφέρονται πρόσθετα στα ήδη υπάρχοντα μενού των εστιατορίων. Συνοδευόμενα από μία πλούσια λίστα τοπικά παραγόμενων κρασιών, είναι διαθέσιμα για μεσημεριανό γεύμα στην χαλαρή ατμόσφαιρα του εστιατορίου Pergola και για δείπνο στο εστιατόριο Vinsanto, έναν ήσυχο και κομψό προορισμό για δείπνο στη Σαντορίνη.
Οι λάτρεις του φαγητού, έχουν ακόμη να ανακαλύψουν το ονειρεμένο αυτό επικούρειο θαύμα, κρυμμένο μέσα στους ηφαιστειακούς πέτρινους τοίχους ενός οινοποιείου 400 ετών.

Η chef Μελίνα Χωματά έχει δημιουργήσει με ιδιαίτερη προσοχή μενού πέντε πιάτων καθένα από τα οποία θα επικεντρωθεί εναλλάξ στη φημισμένη φάβα της Σαντορίνης, στη λευκή μελιτζάνα, στα ντοματίνια, στα κολοκυθάκια, στην κάππαρη και στο γλυκό κρασί Vinsanto.  Στα πιάτα που ξεχωρίζουν βρίσκεται το « Χταπόδι πλοκάμι με Ασύρτικο κρασί και σαλάτα με αμύγδαλα και σκόρδο» – μία αυθεντική εκπροσώπηση των Μεσογειακών γεύσεων. Την απόδειξη ότι η απλότητα βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο της γαστρονομιας αποτελεί και η « Σούπα φάβας με Σαντορινιά φυστίκια και κρασί Vinsanto».

Ο sommelier του ξενοδοχείου, θα διεξάγει καθημερινά μαθήματα οινογνωσίας στο δροσερό κελάρι, Canava Wine Bar, ενώ ιδιαίτερα δελεαστική θα είναι μία ειδικά σχεδιασμένη λίστα με κοκτέιλ από τοπικά βότανα και άλλα προϊόντα της περιοχής.

Για τους λάτρεις της κουζίνας, με ενδιαφέρον στις τοπικές συνταγές, θα προσφέρονται καθημερινά μαθήματα μαγειρικής στην κουζίνα του εστιατορίου Vinsanto μεταξύ 11:00 – 14:00.


Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την απόλαυση της τοπικής κουζίνας στον τόπο προέλευσης της και  εκείνοι που θα επιλέξουν το Vedema αυτό το καλοκαίρι θα καταλάβουν γιατί η απλή αλλά εκλεπτυσμένη γαστρονομική παράδοση της Σαντορίνης έχει ταξιδέψει πέρα από την άκρη του βράχου της καλντέρας σε γαστρονομικές πρωτεύουσες όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και η Μελβούρνη.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από το Vedema Resort, στο πλαίσιο του  “2013 έτος Γαστρονομίας  στην Σαντορίνη”, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.luxurycollection.com/vedema  ή να επικοινωνήσετε με την κ. Μπατσολάκη στο  22860 81796  και στο mail :  info@vedema.gr

Εχουμε και λεμε: η συμμετοχή του Vedema resort στις δράσεις του “2013 έτος Γαστρονομίας στην Σαντορίνη”