Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Στο Ελ. Βενιζέλος η παγκόσμια πρεμιέρα για τον... γίγαντα της BoeingΤο αεροδρόμιο της Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος επέλεξε η Lufthansa για να παρουσιάσει τη «βασίλισσα των αιθέρων», το μεγαλύτερο αεροσκάφος που έχει κατασκευάσει η Boeing.

Το B747-8 το επονομαζόμενο και ως «queen of the skies», το οποίο αποτελεί την καινούρια ναυαρχίδα της Lufthansa και το μεγαλύτερο σε μήκος σε παραγωγή επιβατικό αεροσκάφος της Boeing, θα κάνει το πρώτο touch-down σε ειδική τελετή στο αεροδρόμιο της Αθήνας την Τρίτη 18 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γερμανικού αερομεταφορέα, η Ελλάδα αποτελεί την ιδανική επιλογή για την παρουσίαση του αεροσκάφους, καθώς φημίζεται για τη μοναδική και γνήσια φιλοξενία της.

Η Lufthansa, με παρουσία στην Ελλάδα περισσότερο από μισό αιώνα, ανακοίνωσε ότι «επέλεξε την Αθήνα και το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για την παρουσίαση του εντυπωσιακού αυτού αεροσκάφους, καθώς θεωρεί την Ελλάδα ως μια σημαντική ευρωπαϊκή αγορά, δηλώνοντας την πρόθεσή της να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους ισχυρούς ελληνο-γερμανικούς δεσμούς».

Ο γερμανικός αερομεταφορέας είναι η πρώτη -και μέχρι στιγμής η μοναδική- αεροπορική εταιρία στον κόσμο που δρομολογεί το νέο 747-8 σε υπερατλαντικά δρομολόγια, με τα πρώτα αεροσκάφη να αναλαμβάνουν τη σύνδεση της Φρανκφούρτης με Ουάσινγκτον, Νέο Δελχί, Μπανγκαλόρ, Χονγκ Κονγκ, Λος Άντζελες και Μαϊάμι.

Το B747-8 είναι μια αναβαθμισμένη και μεγαλύτερου μήκους εκδοχή του κλασικού, θρυλικού 747. Η καμπίνα του έχει χωρητικότητα 358 επιβατών με 8 θέσεις First Class, 92 θέσεις Business Class και 258 Economy Class.

Στο Ελ. Βενιζέλος η παγκόσμια πρεμιέρα για τον... γίγαντα της Boeing - Ελλάδα - Επικαιρότητα - Τα Νέα Οnline