Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Δράσεις προώθησης του ελληνικού κρασιού στην Κίνα

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Η επίσκεψη εντάσσεται στις Δράσεις του Προγράμματος Προώθησης Οίνων Ποιότητας σε Αγορές Τρίτων Χωρών – ΚΟΑ Κρασιού, που υλοποιείται από τον ΟΠΕ και την ΕΔΟΑΟ και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ε.Ε.

Oμάδα κινέζων δημοσιογράφων από εξειδικευμένα περιοδικά οίνου, όπως τα Wine & Spirits China, Wine Magazine, Wine in China Magazine, Cru Magazine κ.ά., υποδέχονται στις 8-15 Ιουνίου ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου και η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ).

Η επίσκεψη εντάσσεται στις Δράσεις του Προγράμματος Προώθησης Οίνων Ποιότητας σε Αγορές Τρίτων Χωρών – ΚΟΑ Κρασιού, που υλοποιείται από τον ΟΠΕ και την ΕΔΟΑΟ και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ε.Ε.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης στην Ελλάδα προβλέπει ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές σε οινοπαραγωγικές περιοχές και οινοποιεία στη Βόρεια Ελλάδα, την Αττική, την Πελοπόννησο, τη Σαντορίνη και την Κρήτη.

Πιο αναλυτικά, θα γίνουν επισκέψεις σε Νάουσα, Επανωμή, Αττική, Νεμέα, Μαντινεία, Σαντορίνη και Ηράκλειο, ενώ θα γίνουν εκτενείς παρουσιάσεις των κρασιών ΠΟΠ – ΠΓΕ κάθε περιοχής της Ελλάδας που δεν θα επισκεφτούν.

Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕ και η ΕΔΟΑΟ συνεχίζουν τις συντονισμένες δράσεις προώθησης και στην αγορά της Β. Αμερικής, ανανεώνοντας το ραντεβού με τους αμερικανούς επαγγελματίες του χώρου στις Διεθνείς Εκθέσεις Food & Wine Classic – Aspen Colorado 2013, στις 14-16 Ιουνίου και Summer Fancy Food Show 2013, στη Ν. Υόρκη στις 30 Ιουνίου-2 Ιουλίου.  

Δράσεις προώθησης του ελληνικού κρασιού στην Κίνα | Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr