Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Ο πυροσβέστης της αγάπης για τα παιδιά του Νεπάλ

Ο πυροσβέστης της αγάπης για τα παιδιά του Νεπάλ [φωτο]

Θα διασχίσει το Νεπάλ με τα πόδια, μοιράζοντας ξύστρες και τετράδια σε φτωχά παιδιά. Ο 36χρονος πυροσβέστης Ιορδάνης Στάιος από το Σταυρό Χαλκιδικής προετοιμάζεται για το επόμενο ταξίδι αγάπης που θα πραγματοποιήσει το χειμώνα.

Μέσω του ParoυsiaZw.gr καλεί όποιον θέλει να γίνει συνοδοιπόρος στην προσπάθεια του αυτή.
Ο «πυροσβέστης ιεραπόστολος» συγκεντρώνει την περίοδο αυτή γραφική ύλη και την αποθηκεύει σε σακίδια για να τα μεταφέρει σε χώρες όπου η φτώχεια και η κακουχίες γονατίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

«Τα κάνω όλα για τα μικρά παιδιά –δηλώνει –, νοιώθω ότι γεμίζω μέσα μου όταν προσφέρω έστω και κάτι μικρό σε κάποιον που έχει ανάγκη».

Πρόσφατα επέστρεψε με το ποδήλατο του από Ρόστοκ της Γερμανίας διανύοντας 2.016 χιλιόμετρα για το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Στα πρώτα 500 χιλιόμετρα συνάντησε αρκετά χιόνια και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, όμως δεν πτοήθηκε. Συνέχισε το ταξίδι του πάνω στις δύο ρόδες και μέσω Τσεχίας, Αυστρίας, Σλοβακίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας και Βουλγαρίας έφτασε στο Σταυρό Θεσσαλονίκης.

«Μου έμεινε χαραγμένη η φιλοξενία που είχα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Σερβία, όταν συνάδελφοι κοιμήθηκαν σε ράντζο για να κοιμηθώ εγώ στο κρεβάτι τους» δηλώνει ο τολμηρός πυροσβέστης και επισημαίνει: "Η πιο μεγάλη δυσκολία ήταν η μοναξιά του ταξιδιού και τα βράδια που κοιμόμουν σε αντίσκηνο".

Ο Ιορδάνης Στάιος έχει ταξιδέψει και σε άλλες χώρες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής και μοίρασε γραφική ύλη σε φτωχά παιδιά.

«Το βλέμμα τους διαπερνάει ολόκληρο το σώμα σου δεν μπορείς να φανταστείς πως νοιώθω εκείνη τη στιγμή» δηλώνει.

Ο «πυροσβέστης παράδειγμα» πραγματοποιεί όλα αυτά τα ταξίδια του στο πλαίσιο άδειας που παίρνει από την υπηρεσία του.
Όλοι οι συνάδελφοι του ενημερώνονται για κάθε εγχείρημα του μέσω facebook και σε κάθε ταξίδι του τον φιλοξενούν στον πυροσβεστικό σταθμό της περιοχής απ' όπου διέρχεται.

Ο πυροσβέστης της αγάπης για τα παιδιά του Νεπάλ [φωτο] - ParousiaZw.gr - ΠαρουσιάΖουμε τα νέα από το Βορρά