Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Το America's Cup στα νησιά μας!

Το America

Στα χέρια των αρμοδίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι πια ο αποχαρακτηρισμός και η παραχώρηση χώρων σε λιμένες νησιών από τη Μύκονο έως το Καστελλόριζο για την εγκατάσταση της πρώτης Ελληνικής Ομάδας συμμετοχής στο America’s Cup, έναν από τους μεγαλύτερους ιστιοπλοϊκούς αγώνες παγκοσμίως.

Έτσι, κι άλλες επαγγελματικές ομάδες θα επιλέξουν το Νότιο Αιγαίο ως εφαλτήριο και θα συμβάλλουν σημαντικότατα στην ανάπτυξη σε κάθε επίπεδο. Η συνδρομή της Περιφέρειας στη βελτίωση των υποδομών που απαιτούνται για τη διοργάνωση διεθνών ιστιοπλοϊκών αγώνων όπως το America’s Cup ή το Volvo Ocean Race, την έκθεση των θαλαμηγών και των τελετών αναγνώρισης ναυταθλητικής αριστείας, είναι πια απολύτως απαραίτητη.

Η βάση αυτή στην περιοχή για τις επαγγελματικές ομάδες συμβάλλει ουσιαστικά στην προβολή, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και προετοιμάζει την Ελλάδα για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου θεσμού, όπως είναι το Aegean Cup ή το Aegean Trophy.

Με δηλώσεις του στην «ΑΡ» ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης αναφέρθηκε σε μια σημαντική πρόταση και τόνισε πως οι υπάρχουσες υποδομές με κάποιες βελτιώσεις, μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Ελληνικής Ομάδας, φέρνοντας αν αυτό γίνει τουλάχιστον 100 χιλιάδες επισκέπτες ήδη τον ερχόμενο Μάρτη και Απρίλη στα νησιά μας.

Η ενίσχυση της αθλητικής παιδείας, η ανάπτυξη των κρατικών διεθνών επιχειρηματικών σχέσεων, η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι ελάχιστα από τα σημαντικά οφέλη αυτής της κίνησης ανάπτυξης.

Στο Νότιο Αιγαίο θα βρίσκονται κάθε χρόνο αθλητές, συνοδοί, και τεχνικοί των ομάδων με υψηλό εισόδημα, αποτελώντας φυσικά την καλύτερη διαφήμιση για την περιοχή.
Στόχος είναι η δημιουργία τεσσάρων διπλών βάσεων σε στρατηγικά επιλεγμένες περιοχές, όπου σε κάθε μία θα φιλοξενούνται δύο ομάδες.

Το πιθανότερο είναι αυτές να δημιουργηθούν σε Σύρο, Μύκονο, Ρόδο, Λέρο και Καστελλόριζο, ανταποκρινόμενες φυσικά σε συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά. Εκεί θα φιλοξενούνται σκάφη αλλά και πληρώματα σε ξενοδοχεία, γι’ αυτό χρειάζεται η συνεργασία και με άλλους φορείς ως προς την επιτυχία του όλου εγχειρήματος.

Η ΡΟΔΙΑΚΗ - Το America's Cup στα νησιά μας!