Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ «ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ» ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ - Santorini News

Η σκανδαλοθηρική Sun, προκήρυξε μέχρι και διαγωνισμό


Η σκανδαλοθηρική Sun, προκήρυξε μέχρι και διαγωνισμό

Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ «ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ» ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ Για τους Τόρις, το Συντηρητικό Κόμμα που κυβερνά σήμερα τη Μεγάλη Βρετανία, η Σαντορίνη, μάλλον αποτελεί πηγή εφιάλτη, παρά ονειρεμένο τόπο διακοπών. Η αρχή έγινε με μια αμφιλεγόμενη συνάντηση του σημερινού Πρωθυπουργού (τότε αρχηγού της Αντιπολίτευσης) Ντέιβιντ Κάμερον, με το μεγιστάνα των Μέσων Ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ στο γιότ του τελευταίου που ήταν αγκυροβολημένο στην Καλντέρα. Το θέμα συνεχίζει να απασχολεί ακόμα και σήμερα τις αγγλικές εφημερίδες που αφιέρωσαν χιλιάδες δημοσιεύματα για το ανάρμοστο –για τα βρετανικά δεδομένα- «Δείπνο του Αιγαίου».
«ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΧΕΣΗ»

Τώρα, μια ακόμα «ανάρμοστη σχέση», με φόντο τη Σαντορίνη, έρχεται να ταράξει τον ύπνο των Τόρις. Αφορά στο μεγάλο σκάνδαλο υποκλοπών που διενεργούσαν εφημερίδες του Μέρντοχ, με θύματα ηθοποιούς, ανθρώπους της σόου μπίζνες, ακόμα και συγγενών θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης στο Μετρό του Λονδίνου. Αμέσως μετά την αποκάλυψη, συστήθηκε μια επιτροπή διερεύνησης, υπό το στέλεχος των συντηρητικών, Λόρδο Λέβεσον. Σε αυτή συμμετείχε η 40χρονη δικηγόρος Καρίν Χόσκινς, παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Την πλευρά των θυμάτων, εκπροσωπούσε –μεταξύ άλλων- ο 44χρονος διαζευγμένος δικηγόρος Ντέιβιντ Σένμπορν.
Το μπαμ έγινε όταν αποκαλύφθηκε πως οι δυό τους, βρέθηκαν τον Αύγουστο του 2012 στη Σαντορίνη και μάλιστα συνήψαν ερωτική σχέση. Για τις βρετανικές εφημερίδες, αυτό συνιστά σύγκρουση συμφερόντων και παραβίαση δεοντολογίας. Τα δημοσιεύματα και σε αυτήν την περίπτωση, είναι συνεχή και κάποια μάλιστα ιδιαίτερα σαρκαστικά. Η σκανδαλοθηρική «Sun», για παράδειγμα, διοργάνωσε και ειδικό διαγωνισμό, με έπαθλο ένα ταξίδι για δυο… στη Σαντορίνη. «Έχετε βάλει στο μάτι, κάποιον από τη δουλειά σας;», γράφει το μεγάλης κυκλοφορία ταμπλόιντ, «κερδίστε ένα ρομαντικό ταξίδι για δύο στη Σαντορίνη, όπως τα ερωτευμένα πουλάκια (πιτσουνάκια), οι δικηγόροι της Λέβεσον». (Got your eye on someone at work? Win a romantic holiday for 2 in Santorini like Leveson lovebird lawyers).
«Η Σαντορίνη», γράφει σε άλλο σημείο, «θεωρείται το πιο ρομαντικό από τα ελληνικά νησιά και αποπλανεί στις ακτές του, παλιά και νέα ζευγάρια».

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ

Το ζευγάρι πάντως, υποστηρίζει πως την εποχή της συνάντησής τους, δεν είχαν και οι δύο εμπλοκή στην υπόθεση. Υπάρχουν επίσης και άλλοι σύμβουλοι θυμάτων ή πολιτικοί παράγοντες που υποστηρίζουν πως αυτή η ιστορία δεν είχε καμία επίδραση στα πορίσματα των ερευνών αλλά ο βρετανικός τύπος, είναι επικριτικός, ενώ τα σκανδαλοθηρικά και κουτσομπολίστικα έντυπα κάνουν κυριολεκτικά πάρτι. Το θέμα μάλιστα έφτασε και στο Κοινοβούλιο με ερώτηση –Συντηρητικού- Βουλευτή, ενώ την έντονη ενόχλησή του για την «ανάρμοστη» σχέση, εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τα ΜΜΕ του Κοινοβουλίου, ο οποίος έκανε λόγο για «σύγκρουση συμφερόντων».


Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ «ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ» ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ - Santorini News