Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Τα νησιά μας επισκέπτονται Έλληνες και Ξένοι Δημοσιογράφοι - Our islands are visited by Greek and foreign journalists


Τα νησιά επισκέπτονται Δημοσιογράφοι

Η διεύθυνση τουρισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι, συνεχίζει δυναμικά την προβολή των νησιών με Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους να πραγματοποιούν press trips και fam trips στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες. Συγκεκριμένα έχουν ήδη συγκροτηθεί ομάδες δημοσιογράφων από τη Ρωσία οι οποίες θα επισκεφθούν νησιά της Περιφέρειας και συγκεκριμένα τη Ρόδο, τη Χάλκη, τη Τήλο, τη Σύμη, την Κάρπαθο και την Κάσο με σκοπό την γνωριμία με τα νησιά και τη δημιουργία δημοσιευμάτων σε ποικίλα κεντρικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης.  Οι δημοσιογράφοι αυτοί προέρχονται από μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Ρωσίας (ΡΙΑ- Νόβοστι, Ιντερφαξ, ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ0), κεντρικές εφημερίδες επιρροής (Ροσίσκαγια Γκαζιέτα, Κομσομόλσκαγια Πράβντα, Ιζβέστια κλπ), οικονομικές εφημερίδες (RBK Daily, Kommersant), ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Τα μέσα αυτά επιλέχθηκαν καθώς έχουν επιρροή σε εκατομμύρια  αναγνωστών, ακροατών και τηλεθεατών στη ρωσική αγορά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπό εξέλιξη βρίσκεται η επίσκεψη Ρώσων ταξιδιωτικών συντακτών στην Κάλυμνο και στην Πάτμο.
Επίσης, στον προγραμματισμό της Περιφέρειας έχει συμπεριληφθεί η επίσκεψη ξένων δημοσιογράφων για wind και kite surf στη Μύκονο, την Πάρο και τη Νάξο από την 1/6 έως 8/6 έχοντας ως στόχο την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Ενώ δημοσιογράφοι από την Guardian και τη Wiener θα επισκεφτούν και τα μικρότερα νησιά της Περιφέρειας.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου Ελ. Φτακλάκη «οι επισκέψεις έγκριτων ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων θα πραγματοποιούνται καθ’όλη τη διάρκεια του έτους σε μια προσπάθεια διαρκής προβολής των νησιών μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό»
Η υποδοχή και η φιλοξενία δημοσιογράφων θα συνεχιστεί και για όλο το προσεχές έτος σε όλα τα νησιά μας, καθώς έχουν ήδη δρομολογηθεί αρκετές δράσεις, στοχεύοντας στην αναβάθμιση και τη προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

πηγή: tvkosmos.gr/