Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Ώθηση από τη Google στον ελληνικό τουρισμό: «Η Ελλάδα μου» το θέμα του σημερινού DoodleΗ ζωγραφιά ενός μαθητή από το Λιτόχωρο κοσμεί σήμερα το doodle στην κεντρική σελίδα της google. Συγκεκριμένα, ο μικρός μαθητής του 2ου δημοτικού σχολείου Λιτόχωρου, Αστέριος Ρέυνικ, ήταν ο νικητής του διαγωνισμού Doodle 4 Google, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας και ήταν ανοιχτός για όλους τους μαθητές στην Ελλάδα, από 6 ως 18 ετών.
Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να ενθαρρύνει τους μαθητές να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους για να σχεδιάσουν το λογότυπο της Google. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «Η Ελλάδα μου» και το doodle αντικατοπτρίζει την άποψη των μικρών μαθητών για την Ελλάδα.
Παράλληλα, η Google, δίνει και μια ισχυρή ώθηση στον ελληνικό τουρισμό, καθώς συνδυάζει την αρχή του καλοκαιριού με τη χώρα μας, προβάλλοντας τον ήλιο και τη θάλασσα.
Αυτός είναι άλλωστε και ο τίτλος της ζωγραφιάς του μικρού Αστέριου: «Η Ελλάδα μου, ήλιος και θάλασσα». Τα βασικά χαρακτηριστικά του νικητήριου doodle είναι η θάλασσα, ο ήλιος και η ελληνική σημαία. Μέσα από τα παιδικά μάτια του πρόσθεσε στη θάλασσα μία μικρή βαρκούλα και στον ουρανό δύο γλάρους. Αυτή είναι η Ελλάδα μέσα από τα μάτια του μικρού Αστέριου, το σχέδιο του οποίου θα παραμείνει στην κεντρική σελίδα της Google για όλη την ημέρα.
Η ψηφοφορία από την οποία αναδείχθηκε ο νικητής, πραγματοποιήθηκε από τις 15 Απριλίου μέχρι και τις 7 Μαΐου του 2013. Η τελετή ανακοίνωσης του τελικού νικητή πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου 2013 και σήμερα ο νικητής θα απολαμβάνει την πρώτη θέση για 24 ώρες στην πρώτη σελίδα της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης.
Ώθηση από τη Google στον ελληνικό τουρισμό: «Η Ελλάδα μου» το θέμα του σημερινού Doodle - othisi apo ti Google ston elliniko tourismo: «i ellada mou» to thema tou simerinou Doodle