Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

Γευστικά ταξίδια

Γευστικά ταξίδια

Ποιοι είναι οι προορισμοί εκείνοι που πραγματικά μπορούν να μας ταξιδέψουν σε άλλη διάσταση; Εκείνοι με την πιο ξεχωριστή κουζίνα, με γεύσεις που αλλάζουν το νόημα του φαγητού και που αξίζει να γνωρίσουμε στην πιο αυθεντική εκδοχή τους.

1. Μεξικό
Γεύσεις, φιέστες και ιστορία. Το Μεξικό και η πολύχρωμη κουζίνα του καλύπτουν μια μεγάλη γευστική παλέτα από ήπιες γεύσεις όπως το γουαγκαμόλε και την μαύρη σοκολάτα μέχρι τα καυτερά τάκος με τσίλι. Επισκεφθείτε τις υπαίθριες αγορές της Οαχάκα και διαλέξτε την πιπεριά που σας ταιριάζει σύμφωνα με τη βαθμολογία που αναγράφεται στον πάγκο. Ο βαθμός δείχνει πόσο καυτερές είναι η πιπεριές.

2. Ταϊλάνδη
Ανακαλύψτε τις ντόπιες μοναδικές γεύσεις που χωρίζονται σε τέσσερις διαφορετικές κουζίνες σύμφωνα με τη γεωγραφική θέση και τις επιρροές που έχουν δεχτεί. Οι χώρες που έχουν επηρεάσει τη Ταϊλανδέζικη κουζίνα είναι η Μπούρμα στα βορειοδυτικά, η επαρχία Γιουνάν της Κίνας και το Λάος στα βόρεια, το Βιετνάμ και η Καμπότζη στα ανατολικά και η Μαλαισία στα νότια.

3. Ιαπωνία
Αν και το πιο γνωστό πιάτο που εξάγει η ιαπωνική κουζίνα είναι το σούσι, οι γεύσεις του νησιού της Άπω Ανατολής δεν εξαντλούνται εκεί. Με κυριότερη παρουσία το ψάρι και τα θαλασσινά, η Ιαπωνία έχει να προσφέρει πολλά και διαφορετικά noodles αλλά και παραδοσιακά ποτά όπως το σάκε και ντόπιες μπύρες.

4. Ιταλία
Η βόρεια Ιταλία θεωρείται από τους γευσιγνώστες η Μέκκα της γαστριμαργίας. Σε συνδυασμό με τη μακρά ιστορία, τις μεσαιωνικές πόλεις και τα αριστουργήματα των καλλιτεχνών της Αναγέννησης τότε ακόμα και το πιο ταπεινό πιάτο αποκτά άλλη διάσταση.

5. Ινδία
Η Ινδική κουζίνα είναι γνωστή κυρίως για τις καυτερές γεύσεις των πιάτων της με το κάρυ να είναι πανταχού παρόν. Η Ινδική κουζίνα αγαπά τα μπαχαρικά και την απλότητα συνδυάζοντας στις γεύσεις της μακραίωνη παράδοση και κουλτούρα. Για να το απολαύσετε πραγματικά καταναλώστε το φαγητό όπως και οι ντόπιοι. Απλά με τα χέρια σας.

http://www.touristorama.com