Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

5+1 διαφορετικά «σ’αγαπώ» των παιδιών σας

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ
Την Κυριακή είναι η γιορτή της μητέρας. Κάθε γονιός αναρωτιέται αν όλη η αγάπη και η αγωνία του γίνεται κατανοητή από τα παιδιά του. Τα παιδιά όχι μόνο λαμβάνουν την αγάπη που τους δίνεται αλλά την ανταποδίδουν με τον δικό τους τρόπο.
Δείτε παρακάτω 6 σημάδια που δείχνουν την αγάπη τους;
  • Όταν το μωρό σας, σας κοιτάζει κατάματα: Το μικρό σας την στιγμή εκείνη προσπαθεί να αποτυπώσει το πρόσωπο σας και για εκείνο είστε ο κόσμος του.
  • Είστε ο άνθρωπος που το παιδί σας έρχεται κάθε φορά που έχει πρόβλημα. Μπορεί να χτυπήσει, να φοβηθεί, να νιώσει άβολα. Το μικρό σας δεν μπορεί να αντιληφθεί την πραγματική έννοια της λέξης «σ’ αγαπώ». Οι πράξεις τους όμως δείχνουν την αγάπη που έχουν για εσάς.
  • Τα παιδιά από 8 έως 12 μηνών σας αποζητούν όταν δεν είστε μαζί τους στον ίδιο χώρο. Μπορεί να είναι στο παιδικό ή στο σπίτι κάποιου φίλου ή συγγενή, να περνάει όμορφα, αλλά κάποια στιγμή ρωτάει «Η μαμά μου;»
  • Όταν σας προσφέρει κάποια δώρο. Ένα λουλουδάκι κομμένο από τον κήπο, μια ζωγραφιά κάτι μικρό, που στα μάτια του φαντάζει μοναδικό, είναι μια κίνηση αγάπης.
  • «Μαμά, κοίτα με», «Μαμά, μπορώ μόνο μου», είναι μερικές φράσεις που δείχνουν πως αποζητούν την αγάπη και την αποδοχή σας.
  • Έχετε καταφέρει να έχετε μια φιλική σχέση με το παιδί σας. Η επικοινωνία μεταξύ σας είναι πολύ καλή ώστε πλέον το παιδί σας στην εφηβεία μπορεί να σας εμπιστευθεί για τα προσωπικά του θέματα.
http://www.inews.gr/192/51-diaforetika-sagapo-ton-paidion-sas.htm