Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

3ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης της Green Dot Κύπρου

3ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης της Green Dot ΚύπρουΗ Green Dot Κύπρου παρουσίασε σε δημοσιογραφική διάσκεψη το «3o Φεστιβάλ Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος» του Οργανισμού το οποίο έχει ενημερωτικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και διοργανώνεται φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 στο Πάρκο της Ακρόπολης στη Λευκωσία, από τις 9:00 πμ. μέχρι τις 8:00 μμ. Η είσοδος στο Φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη. Χορηγός του Φεστιβάλ είναι η εταιρεία Petrolina (Holdings) Public Ltd, υποστηρικτής ο Δήμος Στροβόλου, και χορηγός επικοινωνίας η τηλεόραση του Σίγμα.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η εκπαίδευση του κοινού και ιδιαίτερα των παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης με ένα διασκεδαστικό τρόπο. Το Φεστιβάλ είναι φέτος ανανεωμένο και πιο ψυχαγωγικό για τα παιδιά.

Στο χώρο θα εγκατασταθούν περίπτερα διαφόρων Οργανισμών, από όπου το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί για ποικίλα θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον. Επίσης, εκπαιδευτικά παιχνίδια θα προσφέρουν στα παιδιά τη δυνατότητα να μάθουν για την ανακύκλωση παίζοντας, ενώ παράλληλα θα μπορούν να ψυχαγωγηθούν από ταχυδακτυλουργούς, ξυλοπόδαρους και face painters. Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά σε ειδικά εργαστήρια. Παράλληλα, σε δύο εξέδρες θα φιλοξενούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και παιδικές παραστάσεις ανοικτές για το κοινό. Στο χώρο του Φεστιβάλ θα διατίθεται φαγητό και ποτό σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-topika/43/146349/3o-festival-perivallontos-kai-anakyklosis-tis-green-dot-kyprou#sthash.6cn4Syyv.dpuf