Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Transport yourself to the stunning volcanic island of Santorini at Molyvos restaurant - Το ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ περνάει τον Ατλαντικό


Transport yourself to the stunning volcanic island of Santorini at Molyvos. This special evening will celebrate the wine and cuisine of the world’s most unique growing environment. Meet, mingle and dine with winemakers while discovering the difference the volcanic soil contributes to its vibrant age-worthy wines and gastronomy, like no other in the world. George Hadziyiannakis, owner of Selene Restaurant in Santorini and his Chef Nikos Boukis will team up with Chef Jim Botsacos of Molyvos to prepare an unforgettable meal for you.

View Molyvos Santorini Winemakers' Dinner Menu here....

For the month of April, in Tribute to the “Year of Santorini Gastronomy 2013”, Kamal Kouiri, Wine Director at Molyvos, will be featuring over 25 wines by the glass from the collections of various winemakers, terroir and vintages of Santorini (dating as far back as 1983.)




Η απήχηση του ΕΤΟΥΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ μέσα και έξω από την Ελλάδα συνεχώς διευρύνεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το εστιατόριο Μόλυβος, ένα από τα πιο γνωστά και καλά εστιατόρια ελληνικής κουζίνας στη Νέα Υόρκη, που πραγματοποιεί αφιέρωμα στο ΕΤΟΣ και παρουσιάζει κατάλογο 25 σαντορινιών κρασιών που διατίθενται με το ποτήρι.
Το Μόλυβος, ανήκει στον όμιλο εστιατορίων Livanos, δημιουργήθηκε το 1997 και από τότε είναι σημείο αναφοράς για την ελληνική κουζίνα στη Νέα Υόρκη.