Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Tουριστική προβολή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στην έκθεση Salon Mondial du Tourisme 25-03-2013. Tourist promotion of the South Aegean Region report in Salon Mondial du Tourisme 25-03-2013


Tουριστική προβολή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στην  έκθεση  Salon Mondial du Tourisme 25-03-2013
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στην έκθεση Salon Mondial du Tourisme που διεξαχθεί από τις 21 έως και τις 24 Μαρτίου στο Παρίσι. Στην έκθεση συμμετείχαν 486 εκθέτες από όλο τον κόσμο ενώ από την Ελλάδα συμμετείχαν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με κοινό περίπτερο για τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και εκπροσώπους από τη Ρόδο, την Κω και την Αστυπάλαια.


Την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου εκπροσώπησε η περιφερειακή σύμβουλος κα Ε. Σβυνου ενώ από τη Ρόδο μετείχαν ο κ. Κ. Χατζήκος της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και ο κ. Κ. Γιακουμής εκπρόσωπος των ξενοδοχείων Atrium Hotels. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατ’ εντολή της Διεύθυνσης Τουρισμού τα περίπτερα υποστηρίζονταν από Γαλλόφωνο προσωπικό εξασφαλίζοντας έτσι την καλύτερη επικοινωνία με τους επισκέπτες της έκθεσης.

Το ενδιαφέρον των Γάλλων Φιλελλήνων για τη νησιωτική Ελλάδα φάνηκε από την αύξηση των επισκεπτών στα νησιά μας γεγονός που δείχνει την ανάγκη συμμετοχής της Περιφέρειας σε τέτοιες εκθέσεις κοινού και επαγγελματιών/δημοσιογράφων του χώρου. Αυξημένο είναι και το ενδιαφέρον για τα μικρότερα νησιά της Περιφέρειας καθώς οι Γάλλοι αναζητούν ήσυχες διακοπές.

Τέλος, να αναφερθεί ότι παρά την απουσία του ΕΟΤ Ελλάδας, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στην έκθεση Salon Mondial du Tourisme γέμισε το κενό με την καλή της παρουσία και την άρτια οργάνωση της.

http://www.aigaio-tv.gr