Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στη Σαντορίνη - System shared bicycles in SantoriniΤο Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του της 15/4/2013, αποφάσισε να υποβάλει ο Δήμος Θήρας πρόταση στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ “Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015 του Πράσινου Ταμείου προκειμένου να υλοποιηθεί η δράση “Αυτοματοποιημένο Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων”. Η πρόταση έχει προϋπολογισμό 203.102 Ευρώ.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα http://www.cyclingsantorini.gr “με τη συνεχώς αυξανόμενη χρήση ποδηλάτων για την εύκολη μετακίνηση των πολιτών 5 δήμοι της Αθήνας και 13 δήμοι της επικράτειας υιοθέτησαν την δράση του υπουργείου για ένα ακόμα δημόσιο μέσο μεταφοράς, το ενοικιαζόμενο ποδήλατο. Το σύστημα αυτό προσφέρει την δυνατότητα για βραχυχρόνιες ενοικιάσεις ποδηλάτων. Σήμερα περισσότερες από 350 πόλεις παγκοσμίως διαθέτουν τέτοια συστήματα.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα κοινόχρηστα ποδήλατα από τους ειδικούς αυτοματοποιημένους σταθμούς μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος διαμοιρασμού.
Προϋπόθεση είναι η ταυτοποίηση του χρήστη, πριν παραλάβει το ποδήλατο του. Έτσι απαιτείται μια απλή αίτηση εγγραφής στα κατά τόπους κέντρα ενοικίασης των δήμων, και έπειτα με την χρήση μαγνητικής κάρτας θα μπορεί να γίνεται χρήση των ποδηλάτων και επιστροφή τους σε οποιονδήποτε σταθμό του Δήμου.”

http://www.cyclingsantorini.gr