Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

« ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΛΥΣΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ » "RECYCLING SOLUTION SURVIVAL"


     
 Η σύγχρονη εποχή χαρακτηρίζεται από τρομερή οικονομική κρίση από τη μια πλευρά και από την άλλη παρατηρούμε αύξηση της ρύπανσης του περιβάλλοντος. 
      Ο άνθρωπος βάλλεται πανταχόθεν με τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει παρόλα αυτά δεν πρέπει να αδιαφορεί για το περιβάλλον γύρο του, και πρέπει να αρχίσει με ωριμότητα και υπευθυνότητα να αντιμετωπίσει την ανακύκλωση ως μέσο διαβίωσής του. 
     Δυστυχώς κάνει ότι περνά από το χέρι του και οδηγεί το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζει, κινείται και αναπνέει στην καταστροφή, με βήματα γοργά, χωρίς όμως να συνειδητοποιεί τις αλόγιστες ενέργειες που του επιφέρει. 
     Κοιτώντας γύρω μας, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι και το πιο μικρό σκουπιδάκι που υπάρχει πεταμένο είτε στο δρόμο, είτε στο πεζοδρόμιο είτε σε κάποιο αυλάκι, δημιουργεί την εντύπωση μιας χαώδους κατάστασης αν αυτό συσσωρευτεί σε όγκο. Σίγουρα θα απειλήσει στο μέλλον τη διαβίωση πάνω στον πλανήτη Γη, αλλά ποιος νοιάζεται για ένα απλό χαρτάκι από τσίχλα πεταμένο, μπάζα που ξεχειλίζουν στα πεζοδρόμια;

    Πρέπει όλοι μας συνειδητά να τοποθετούμε τα απορρίμματα και κάθε λογής σκουπίδια στους ανάλογους κάδους για ανακύκλωση. Εξάλλου στην Ελλάδα η ιδέα της ανακύκλωσης δεν είναι ευρεία διαδεδομένη, ας αναλογιστούν έστω και λίγο ότι η ανακύκλωση θα αποτελεί ίσως τη μοναδική λύση για πραγματική επιβίωση στον πλανήτη μας. 


    Αναρωτηθήκαμε ποτέ, κάνοντας εσωτερική αυτοκριτική αν το θέαμα που αντικρίζουμε από τον τεράστιο όγκο σκουπιδιών που κατακλύζει τους δρόμους μας αρέσει ή αν αυτό είναι επιβλαβές για την υγεία μας ή για το περιβάλλον; 


Μάλλον έχουμε χαθεί στις ερωτήσεις που κάνουμε στον εαυτό μας για το θέμα επιβίωσης μόνο όσον αφορά τη τροφή μας και όχι για την επιβίωσή μας μέσω του περιβάλλοντος.

    Ίσως όταν συνειδητοποιήσουμε ειλικρινά την αξία της ανακύκλωσης ως μέσο επιβίωσης μας, να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε σκεπτικιστικά και κάθε είδους απορρίμματα να τα τοποθετούμε στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης, συμβάλλοντας έτσι σε ένα πιο ανθρώπινο και καθαρότερο περιβάλλον, το περιβάλλον που μας αξίζει να διαβιώνουμε και να υπάρχουμε.


« ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΛΥΣΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ » - Αλιευτής Ονείρων