Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

Ένας «άλλος» γάμος στην Qbox Gallery - An 'other' wedding in Qbox GalleryΟ «γάμος» εικόνων από διαφορετικά στιγμιότυπα, αντικείμενα, ειδήσεις, αισθήσεις και εποχές, παρουσιάζεται σε μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση, με τίτλο «Marriage», στην γκαλερί Qbox, την επόμενη Τρίτη, 23 Απριλίου.

Η έκθεση πραγματεύεται την κατασκευή της εικόνας μέσα από τη φωτογραφία και το φιλμ, χρησιμοποιώντας την   τεχνική του κολάζ.  

Η αισθητική και εννοιολογική πλευρά της φωτογραφικής εικόνας ως επικό και λυρικό αποτέλεσμα δίνουν απεριόριστες  δυνατότητες αντίληψης και σκέψης.

Οι καλλιτέχνες της έκθεσης επεξεργάζονται οικείες εικόνες ή σκηνές από την καθημερινότητα, για να δημιουργήσουν   όμορφες ή και παράξενες, πολλές φορές, συνθέσεις.

Προβάλλονται δύο ταινίες από τους πρωτοπόρους κινηματογραφιστές Artavazd Peleschjan και Sergei Parajanov σε συνδυασμό με το μοναδικό κολάζ της ντανταΐστριας Hannah Höch και τα ιδιαίτερα φωτοκολάζ του John Stezaker, μαζί με το έργο της εννοιολογικής καλλιτέχνιδoς Geta Bratescu και τα κολάζ της Πάολας Παλαβίδη και του Γιάννη Κολιόπουλου.

Εγκαίνια: Τρίτη, 23 Απριλίου, 19:00-22:00

Διάρκεια: 23  Απριλίου - 22  Ιουνίου 2013Πρώτο ΘΕΜΑ online : Ένας «άλλος» γάμος στην Qbox Gallery - Πολιτισμός - Τέχνες