Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

H Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδ/σου και Κυκλάδων στις Βρυξέλλες. The Club Chefs Dodecanese and the Cyclades in BrusselsΣτις Βρυξέλλες ταξίδευσαν για να δημιουργήσουν γαστρονομικά, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων στα πλαίσια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο για τα ελληνικά προϊόντα. 

Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και η ελληνική διατροφή, ως αιχμή των εξαγωγών και της ανάπτυξης, ήταν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης στις Βρυξέλλες, με θέμα την αύξηση της παραγωγικότητας των ελληνικών προϊόντων μέσα από την ποιότητα. Ο κ. Χατζημαρκάκης απευθύνθηκε στην Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων στον πρόεδρο κ. Μιλτιάδη Καρούμπα και τα chef club ανταποκρίθηκαν άμεσα. 

Οι περιοχές που παρουσίασαν τα πρoϊόντα και την τοπική γαστρονομία ήταν: Νότιο Αιγαίο, Πελοπόννησος, Μακεδονία, Κρήτη, Στερεά Ελλάδα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ομιλητές τον κ. Γιώργο Χατζημαρκάκη, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, τον Ευρωβουλευτή κ. Σπύρο Δανέλλη και είχε ως στόχο να αναδείξει τα ποιοτικά ελληνικά αγροτικά προϊόντα που αποτελούν το ισχυρό πλεονέκτημα της χώρας στην Ευρώπη, καθώς και τη δημιουργική παρουσία και το ρόλο που μπορεί να έχει η ελληνική κουζίνα στον ευρωπαϊκό χώρο τα επόμενα χρόνια. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, η επίτροπος θαλασσίων υποθέσεων και αλιείας κα Μαρία Δαμανάκη, ο πρέσβης κ. Ανδρέας Παπασταύρου, ο αντιπρόεδρος του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου κ. Φαίδων Κοτζαμπόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου κ. Γιάννης Βογιατζής, η ευρωβουλευτής Κύπρου κα Αντιγόνη Παπαδοπούλου και πολλοί άλλοι. 

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων πέρα από τις γεύσεις, τα νησιώτικα προϊόντα, το άρωμα της θάλασσας, προσέφερε στους ευρωβουλευτές και τους καλεσμένους, κεράσματα από τα νησιά και ένα usb (στικ) το οποίο ετοίμασε η ΔΕΤΑΠ με τις συνταγές από το Νότιο Αιγαίο, που ενθουσίασε για την πρακτική του αξία. Τη συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων στήριξε η Αντιπεριφεριάρχης Νοτίου Αιγαίου κα Λίτσα Φτακλάκη. 

Στη διοργάνωση συμμετείχαν τα παρακάτω μέλη: Νίκος Χριστοφόρου πρόεδρος chef club – Ρόδος, Επαμεινώνδας Τζίτζιος αντιπρόεδρος – Ρόδος, Κουλλιάς Δημήτρης – Κώς- Κάλυμνος, Κορρές Στυλιανός – Νάξος, Αθανασιάδης Χρήστος – Μύκονος. 
Στις Βρυξέλλες παραμένουν τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Καμπουράκης Λευτέρης – Ρόδος και Κονταράτος Δημήτρης – Ρόδος εκ μέρους του ΣΕΤΕ για να μαγειρέψουν ... Ελληνικά σε εστιατόριο της Βελγικής πρωτεύουσας. 


Η ΡΟΔΙΑΚΗ - H Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδ/σου και Κυκλάδων στις Βρυξέλλες