Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Ο ελληνικός τουρισμός είναι έτοιμος για την παγκόσμια αλλαγή; Greek tourism is ready for global change?Τα ζητήματα που οδηγούν τις αλλαγές στον παγκόσμιο τουρισμό θα συζητηθούν σήμερα το απόγευμα σε πάνελ με θέμα: "Είστε έτοιμοι για την παγκόσμια αλλαγή", στο οποίο θα συμμετέχει και η Ελληνίδα Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη ως βασική ομιλήτρια στο πλαίσιο του World Tourism Forum που πραγματοποιείται στη Λουκέρνη της Ελβετίας από 17-19/4/2013.


Στη Λουκέρνη της Ελβετίας βρίσκεται η κα Κεφαλογιάννη για να συμμετέχει στο παγκόσμιο συνέδριο τουρισμού

Το πάνελ θα πλαισιώσουν μεταξύ άλλων οι: καθηγητής και διευθυντής της σχολής Martin του πανεπιστημίου Oxford, κ. Ian Goldin,  Δρ. Michael Frenzel, πρόεδρος της TUI Travel,  κ.Marthinus van Schalkwyk, υπουργός τουρισμού Νοτίου Αφρικής και ο κ.Martin J. Craigs, Διευθύνων Σύμβουλος της Pacific Asia Travel Association.

Ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει η ομιλία της Ελληνίδας υπουργού καθώς ο τουρισμός στη χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο των αλλαγών αυτών, εξαιτίας της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης που βιώνουμε.


Όπως υποστηρίζουν αναλυτές και οικονομολόγοι διεθνώς, οι παράγοντες που οδηγούν σε δομικές αλλαγές την οικονομία και κατ' επέκταση τον τουριστικό κλάδο είναι κατά βάση πολιτικής φύσεως, αναφέροντας ως παράδειγμα την Ελλάδα και τους πολιτικούς χειρισμούς της υπόθεσης του χρέους.

Οι αναδυόμενες τουριστικές αγορές (π.χ. ΚίναΒραζιλία), επίσης, αλλάζουν το χάρτη του τουρισμού παγκοσμίως καθώς δημιουργούνται νέες προκλήσεις και ανάγκη προσαρμογής των επιχειρήσεων σε νέες συνήθειες και υπηρεσίες που επιτάσσουν οι "νέοι πελάτες".

Επίσης, όσο στην Ευρώπη, τουλάχιστον, η ύφεση και τα προβλήματα στην ευρωζώνη παραμένουν, οι καταναλωτές περιορίζουν τις δαπάνες τους με άμεσο αντίκτυπο στον τουριστικό τομέα.


World Tourism Forum: Ο ελληνικός τουρισμός είναι έτοιμος για την παγκόσμια αλλαγή; | TOURISM PRESS