Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

Κρουαζιέρα και στις Κυκλάδες θα κάνει το Disney Magic


Disney Magic
Ο Μίκυ Μάους, αλλά και οι 3.500 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Disney Magic, θα κάνουν από τον Ιούνιο βόλτα στα ελληνικά νησιά, καθώς φέτος το πρόγραμμα κρουαζιέρας της αμερικανικής Disney Cruise Line, θυγατρική της The Walt Disney Company, συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα.

Η απόφαση της Disney Cruise Line, όπως αναφέρει το capital.gr, για ένταξη και ελληνικών προορισμών στα ταξιδιωτικά πακέτα στη Μεσόγειο συμπίπτει αφενός με τις προσπάθειες που γίνονται για αύξηση του αριθμού επιβατών κρουαζιέρας, αφετέρου με την ανάγκη τόνωσης της τουριστικής κίνησης και ενίσχυσης των εσόδων.

Η μεγάλη δύναμη της Disney Cruise Line βρίσκεται φυσικά στις νεαρές ηλικίες, καθώς υπολογίζεται πως τα πλοία της υποδέχονται και τη θερινή σεζόν τουλάχιστον 800 με 1.000 παιδιά ανά αναχώρηση. Ωστόσο οι ενήλικες που τα συνοδεύουν αποτελούν για τα λιμάνια- σταθμούς και τις εκεί τουριστικές επιχειρήσεις μια καλή ευκαιρία για αύξηση του τζίρου τους.
Οι συγκεκριμένες κρουαζιέρες ξεκινούν από τις 15 Ιουνίου. 

Υπάρχουν τρία διαφορετικά πακέτα 12 διανυκτερεύσεων στα οποία περιλαμβάνεται η Ελλάδα. Στο πρώτο πακέτο θα γίνεται στάση στο λιμάνι του Πειραιά και στη Μύκονο, στο δεύτερο το πλοίο θα προσεγγίζει την Κέρκυρα, ενώ στο τρίτο πακέτο οι επιβάτες του Disney Magic θα περνούν από Πειραιά, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Μύκονο και Ρόδο. Υπάρχει επίσης και πακέτο κρουαζιέρας εννιά διανυκτερεύσεων, όπου το πλοίο θα κάνει στάση σε Κατάκολο, Πειραιά, Ρόδο και Μύκονο. Το ταξίδι στη Μεσόγειο περιλαμβάνει ακόμη τη Βαρκελώνη, τη Βενετία, τη Ρώμη, τη Φλωρεντία, τις Κάννες, το Ντουμπρόβνικ, τη Βαλέτα, αλλά και το Κουσάντασι.

Το κρουαζιερόπλοιο Disney Dream είναι το τρίτο κατά σειρά της αμερικάνικης Disney Cruise Lines και ξεκίνησε τις κρουαζιέρες στις αρχές του 2011. Έχει 340 μέτρα, χωρητικότητα 128.000 τόνους και 1.250 καμπίνες, με δυνατότητα μεταφοράς 3.650 ατόμων (2.700 επιβάτες και 950 άτομα πλήρωμα). 
Η εταιρεία πραγματοποιεί επίσης κρουαζιέρες στην Καραϊβική, στις Μπαχάμες και την Αλάσκα.Cyclades24 - Κρουαζιέρα και στις Κυκλάδες θα κάνει το Disney Magic