Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Σεμινάρια για το κρασί στην Σαντορίνη !


Σεμινάρια για το κρασί στην Σαντορίνη
τους επαγγελματίες των επιχειρήσεων εστίασης και φιλοξενίας για συμμετοχή σε εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα «Το Κρασί και τα Τοπικά Προϊόντα της Σαντορίνης στη Σύγχρονη Εστίαση», στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη».
Με την συνεργασία των επιχειρήσεων παραγωγής αλλά και των ειδικών του κλάδου που δραστηριοποιούνται στη Σαντορίνη θα πραγματοποιηθούν τα εν λόγω σεμινάρια, που έχουν ως κύριο στόχο την επίτευξη του βέλτιστου χειρισμού και της παρουσίασης του κρασιού και των λοιπών τοπικών προϊόντων.
Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων θα παρουσιαστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της θηραϊκής αγροτικής παραγωγής, η μεταποιητική δραστηριότητα στη Σαντορίνη και προτάσεις για τη βέλτιστη ανάδειξη και αξιοποίηση των προϊόντων.
Τα σεμινάρια, με το ίδιο περιεχόμενο και θεματολογία, θα  πραγματοποιηθούν σε τρεις ημερομηνίες ώστε να δοθεί η ευκαιρία παρακολούθησης σε όλους τους ενδιαφερόμενους.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα:
1ο Σεμινάριο:
Τρίτη 2 Απριλίου 2013 και ώρα 11:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, στον Πύργο.
2ο Σεμινάριο:
Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 και ώρα 11:00 στο Αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι.
3ο Σεμινάριο:
Τρίτη 14 Μαΐου 2013 και ώρα 11:00 στο Αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι.
Η διάρκεια των σεμιναρίων θα είναι περίπου 3 ώρες, με ένα διάλειμμα και θα δοθεί χρόνος για διατύπωση ερωτημάτων και παροχή διευκρινίσεων.
Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν. Με τη λήξη των σεμιναρίων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Για προεγγραφές και πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα: 22863/60600 και 60183 (αρμόδια κα. Αγγελική Γεωργαντοπούλου) αλλά και στο e-mail: santorini2013@1353.syzefxis.gov.gr

Σεμινάρια για το κρασί στην Σαντορίνη | Greek Food TV