Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Τα πιο περίεργα έθιμα γάμων στον κόσμο!


Τα πιο περίεργα έθιμα γάμων στον κόσμο


Η Ελλάδα θα μπορούσε να θεωρηθεί από πολλούς από εμάς η χώρα με τα πιο περίεργα έθιμα γάμου! Λάθος! 
Υπάρχουν χώρες που σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή σας στο κομμάτι αυτό.

Στην Ιταλία, λίγες ώρες πριν το γάμο, οι γαμπροί οφείλουν να κουβαλούν ένα σιδερένιο φυλαχτό προκείμενου να διώξουν τα κακά πνεύματα! Το ίδιο επιτυγχάνουν οι νύφες φορώντας απλά ένα λευκό βέλος. Όταν ο γάμος ολοκληρωθεί, το νιόπαντρο ζευγάρι σπάει κάτι γυάλινο. Τι σημαίνει αυτό; Όσα περισσότερα είναι τα σπασμένα κομμάτια, τόσα θα είναι και τα ευτυχισμένα χρόνια, πάθους, πόθου, έρωτας και αγάπης του ζευγαριού.

Τι συμβαίνει όμως στη Γαλλία, τη νύχτα του γάμου;
Το νιόπαντρο ζευγάρι διαμένει στη σουίτα ενός ξενοδοχείου, ενώ συγγενείς και φίλοι του στενού οικογενειακού κύκλου πάνε ακριβώς έξω από την πόρτα του δωματίου, κάνοντας θόρυβο και κρατώντας στα χέρια τους μεταλλικά αντικείμενα. Το ζεύγος είναι υποχρεωμένο να βγει έξω από το δωμάτιο και να κεράσει τους παρευρισκόμενους. Αν δεν το κάνει, το ζευγάρι θα βιώσει πολλές μοναχικές στιγμές κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου.

Στο Ουζμπεκιστάν, ο γαμπρός θα πρέπει να έχει γερό πορτοφόλι αφού θα πρέπει να είναι σε θέση να αγοράσει στη νύφη 40 πανάκριβαφορέματα. Η νιόπαντρη για 40 μέρες θα πρέπει κάθε μέρα να φοράει και ένα διαφορετικό φόρεμα. Εφόσον περάσουν οι μέρες, η κοπέλα δεν θα πρέπει να ξαναφορέσει τα φορέματα. Σε αντίθεση όπως αναφέρει το gamoi θα πρέπει να τα ξηλώσει και να τα κάνει μαξιλάρια ή σεντόνια για τον καναπέ της.


Πάτρα - Νέα - Gossip - Διασκέδαση - Patras Events Τα πιο περίεργα έθιμα γάμων στον κόσμο