Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις στο Γκάζι μέχρι την Κυριακή


Το περιοδικό αθηνόραμα συνδιοργανώνει, με την Τεχνόπολη και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, το φεστιβάλ με τίτλο “Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, Αθηνόραμα“, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, στην Αθήνα, από τις 12 έως τις 14 Απριλίου.
Σύμφωνα με τους οργανωτές πρόκειται για ένα φεστιβάλ ελληνικού γευστικού πολιτισμού που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και όπου η παραγωγική αφρόκρεμα της χώρας θα συναντηθεί με το μεγάλο κοινό που αναζητά τις αυθεντικές και εν πολλοίς τοπικές ελληνικές γεύσεις, ταυτισμένες διαχρονικά με την εθνική μας ταυτότητα.
Τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές και ελαιόλαδο, αβγοτάραχο, σάλτσες και ντιπ, μανιτάρια και λαχανικά, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, αρτοποιήματα, ξίδια και κρέατα, βότανα, ξηροί καρποί, καφέδες, αλάτια, μπαχαρικά, γλυκά και μαρμελάδες, ολόκληρος ο κόσμος των ατόφιων, γνήσιων γεύσεων από άκρη σε άκρη της επικράτειας θα ξεδιπλωθεί στο πρώτο Φεστιβάλ Μικρών Ποιοτικών Ελλήνων Παραγωγών που διοργανώνεται στην Αθήνα.
Φαγητό στο φεστιβάλ
Τέσσερα διακεκριμένα εστιατόρια με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από τους Χρυσούς Σκούφους, γύρω από την υψικάμινο, παρουσιάζουν τρεις από τις καλύτερες σπεσιαλιτέ του το καθένα, σε μορφή μεζέ προς € 2 το πιατάκι. Μεταξύ αυτών και η Σαντορινιά Σελήνη του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, που θα προσφέρει ντοματοκεφτέ σε πίτα με φάβα, μελιτζανοσαλάτα με χταπόδι καρπάτσιο και φαβατόσουπα με σύγκλινο και λάδι δυόσμου
Σαντορινιό κρασί από τη SantowinesΣτο Κτίριο Γ ( Νέοι Φούρνοι) Stand 26.
Μέρες και ώρες λειτουργίαςΠαρασκευή 12/4: 16:00-21:00
Σάββατο 13/4: 10:00-21:00
Κυριακή 14/4: 10:00-21:00
Εισιτήρια
Γενική είσοδος: € 5
Εισιτήριο 3 ημερών: € 10
Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν
Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, αθηνόραμα
Αναλυτικές πληροφορίες ΕΔΩ

http://atlantis-santorini.net

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, αθηνόραμα


Σάββατο 13/4, ώρα 17.00: Γευσιγνωσία με παλιές Σαντορίνες
Είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι το Ασύρτικο είναι το κρυφό ισχυρό χαρτί του ελληνικού κρασιού, κι αυτό επειδή έχει την ικανότητα να ωριμάζει παλαιώνοντας, όπως τα μεγαλύτερα λευκά κρασιά του κόσμου.
Εντυπωσιάζει ξένους γευσιγνώστες που παρομοιάζουν τις παλαιωμένες Σαντορίνες ακόμη και με Riesling λόγω των συναρπαστικών ηφαιστειακών, “μεταλλικών” αρωμάτων που αναπτύσσουν με το χρόνο.
Παρουσιαστής: Κωνσταντίνος Λαζαράκης (master of wine)