Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Στην τελική ευθεία η 6η έκδοση EuroCharity Yearbook «Innovation for Excellence » - Nearing the 6th edition EuroCharity Yearbook «Innovation for Excellence»


Η επικείμενη έκδοση EuroCharity Yearbook με τίτλο «Innovation forExcellence» κερδίζει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για συμμετοχή, έχοντας εξασφαλίσει συμμετοχές από κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς. Η EuroCharity για μια ακόμα φορά φέρνει στο επίκεντρο του παγκόσμιου διαλόγου ένα σημαντικό και επίκαιρο θέμα.
Το νέο λεύκωμα «EuroCharity Yearbook 2012/13 - Innovation for Excellence» θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο και θα παρουσιαστεί στο κοινό σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα (PLOTO floating multifunctional venue) αλλά και στις Βρυξέλλες (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).
Η φετινή 6η έκδοση της σειράς Yearbook είναι αφιερωμένη στην καινοτομία και στον τρόπο με τον οποίο αυτή ενσωματώνεται στην εταιρική κουλτούρα, οδηγώντας στην επιχειρηματική αριστεία και στην αειφορία.
Πάνω από 40 συγγραφείς (κορυφαίοι ηγέτες, εταιρειών και οργανισμών και παγκοσμίου φήμης εμπειρογνώμονες) από όλο τον κόσμο έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στη νέα έκδοση, η οποία για ακόμα μια χρονιά θα είναι κλιματικά ουδέτερη.
Μερικοί από τους διεθνείς φορείς και οργανισμούς που συμμετέχουν είναι:
·         Janez Potočnik, Επίτροπος για το Περιβάλλον, Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Βέλγιο)
·         LarsRasmussen, Πρόεδρος, GlobalGreenGrowthInstitute, τέως Πρωθυπoυργός Δανίας (Δημοκρατία της Κορέας)
·         Linda Rottenberg, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Συνιδρύτρια, Endeavor (Η.Π.Α.)
·         MagdalenaÁlvarezArza, Αντιπρόεδρος, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (Λουξεμβούργο)
·         Marc Amblard, Διευθύνων Σύμβουλος, European Foundation for Quality Management (EFQM) (Βέλγιο)
·         Matt Rogers, Διευθύνων Σύμβουλος, McKinsey & Company (Η.Π.Α.)
·         Paul Druckman, Διευθύνων Σύμβουλος, International Integrated Reporting Council (Ηνωμένο Βασίλειο)
·         Calvin Hodock, Ιδρυτής και τέως Πρόεδρος, Edison Awards, American Marketing Association (Η.Π.Α)
·         BP Agrawal, Ιδρυτής και Πρόεδρος, Sustainable Innovations (Η.Π.Α)
·         Annie Pearce, Associate Professor Department of Building Construction, Virginia Tech (Η.Π.Α.)
·         Bruce Piasecki, Ιδρυτής& Πρόεδρος, AHC Group, Inc. και συγγραφέας(Η.Π.Α)
·         Dimitrios G. Salampasis,  Researcher, Public Research Centre Henri Tudor (Λουξεμβούργο)
·         Dr. Anne-Laure Mention, Head of Research Unit, Public Research Centre Henri Tudor (Λουξεμβούργο)
·         Dr. Bettina von Stamm, FRSA, Director & Catalyst, Innovation Leadership Forum και συγγραφέας(Ηνωμένο Βασίλειο)
·         Fabrizio Sestini, Scientific Officer, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, DG Information Society (Βέλγιο)
·         Mathea Fammels, Senior Strategy Officer, Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (Βέλγιο)
·         Rowan Gibson, Συνιδρυτής, www.innovationexcellence.com - the online home of the global innovation community &                     συγγραφέας(Ηνωμένο Βασίλειο)
·         Wayne Visser, Ιδρυτής και Διευθυντής, Kaleidoscope Futures καιCSR International (Ηνωμένο Βασίλειο)
·         Βασίλειος Μακιός, Ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Πατρών και Yπεύθυνος της Μονάδας Corallia (Ελλάδα)
·         Δρ. Γιώργος Ιωάννου, Πρόεδρος, MBA International, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ελλάδα)
·         Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρος, Επιτροπή Καινοτομίας, Εκπαίδευσης και Επιχειρηματικότητας, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (Ελλάδα)


Ελληνικές εταιρείες που συμμετέχουν στη φετινή έκδοση παρουσιάζοντας τη δική τους στρατηγική καινοτομίας και βέλτιστες πρακτικές, είναι μεταξύ άλλων: ABΒασιλόπουλος, AirFrance | KLM, AlphaBank, ΧΑΛΥΨ, INTERAMERICAN, ICAP, JTInternational, Εθνική Τράπεζα, OTE/COSMOTEκαι Pharmathen.

Στην έκδοση, η EuroCharityσε συνεργασία με την ICAPθα παρουσιάσουν πρωτογενή έρευνα με θέμα την ανάπτυξη καινοτομίας από τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στην έκδοση: 15 Απριλίου 2013.
Για πληροφορίες αναφορικά με τη σειρά εκδόσεων «EuroCharity Yearbook» επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα της EuroCharity: www.eurocharity.gr/el/yearbook ή επικοινωνήστε με την κ. Ηλέκτρα Λυμπεροπούλου στο 210 927 1110-18 ή μέσω E-mail στο:  ilektra.liberopoulou@eurocharity.org.

Ενημέρωση για το 6oEuroCharityYearbook
Μετά από πέντε χρόνια συνεχούς εκδοτικής επιτυχίας, η EuroCharity για μια ακόμα φορά φέρνει στο επίκεντρο του παγκόσμιου διαλόγου ένα σημαντικό και επίκαιρο θέμα. Με τίτλο «Innovation for Excellence», η φετινή 6η έκδοση της σειράς Yearbook είναι αφιερωμένη στην καινοτομία και στον τρόπο με τον οποίο αυτή ενσωματώνεται στην εταιρική κουλτούρα, ανοίγοντας το δρόμο για την επιχειρηματική αριστεία και την αειφορία.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι παγκόσμιες προκλήσεις απαιτούν καινοτόμα προσέγγιση σε τεχνολογικά, περιβαλλοντικά αλλά και κοινωνικά θέματα, οδηγώντας τις εταιρείες να εξερευνήσουν νέους τρόπους βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από τη λειτουργία τους. Οι επιχειρήσεις που ασπάζονται την καινοτομία περιορίζουν τα κόστη, δημιουργούν ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες, αποκτώντας παράλληλα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Αναμφισβήτητα, η καινοτομία μπορεί να συμβάλλει σε έναν καλύτερο κόσμο, μετατρέποντας νέες και πρωτότυπες ιδέες σε ουσιαστικές λύσεις, για ένα αειφόρο μέλλον. 

Στη φετινή αγγλόφωνη έκδοση, επιλεγμένες επιχειρήσεις και οργανισμοί θα παρουσιάσουν τη στρατηγική, τις πρωτοβουλίες και τη φιλοσοφία τους σε θέματα καινοτομίας. Την πολυτελή έκδοση θα συμπληρώσουν μηνύματα και τοποθετήσεις σημαντικών προσωπικοτήτων, ακαδημαϊκών, επιτυχημένων επιχειρηματιών, βραβευμένων οραματιστών, εκπροσώπων διακρατικών οργανισμών (ΟΗΕ, ΕΕ) αξιωματούχων, κορυφαίων εμπειρογνωμόνων, επιστημόνων, αρχηγών κρατών, έρευνες, καθώς και εκτενές φωτογραφικό υλικό.


econ3 || Περιοδικό για την οικονομία την οικολογία και την κατασκευή