Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

Παρουσίαση "2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη" στη Θεσσαλονίκη. Presentation "2013 Year of Gastronomy in Santorini" in Thessaloniki.



Το αμφιθέατρο στου “ΝΟΗΣΙΣ” όπου θα γίνει η παρουσίαση της πρωτοβουλίας “2013 ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ”

Το 2013 είναι μια χρονιά-σταθμός για τη Σαντορίνη και όχι μόνο, καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εισάγεται η έννοια του ΕΤΟΥΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ.
Ο Δήμος Θήρας με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, ανακήρυξε το 2013 ως «ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ». Με τη συγκεκριμένη απόφαση κεφαλαιοποιείται και αξιοποιείται η μεθοδική και συλλογική προσπάθεια ετών να ενταχθεί στο τουριστικό χαρτοφυλάκιο του νησιού η γαστρονομία. Σήμερα η Σαντορίνη κάνει το επόμενο βήμα και διεκδικεί τη θέση της ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς.
Στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 και ώρα 18:00, διοργανώνεται επίσημη παρουσίαση για την πρωτοβουλία “2013 ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ", σε ειδική εκδήλωση – συνέντευξη τύπου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», (6ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης – Θέρμης).
Τις διάφορες πτυχές της πολυδιάστατης αυτής πρωτοβουλίας θα παρουσιάσουν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος  Νικόλαος  Ζώρζος, ο κ. Χρίστος Ντούμας, Διευθυντής Ανασκαφών Ακρωτηρίου, Ομότιμος Καθηγητής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Μιχάλης Φυτίκας, Πρόεδρος Ινστιτούτου Μελέτης & Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης, Ομότιμος Καθηγητής Ηφαιστειολογίας ΑΠΘ, η κα Αικατερίνη Τράκα, πρ. Τακτική Ερευνήτρια ΕΘΙΑΓΕ.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Χρίστος Ντούμας με θέμα:
«Από την ανάγκη στην απόλαυση: διατροφικές συνήθειες στη Θήρα της Εποχής του Χαλκού»
Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ - Η γέννηση ενός Αρχιπελάγους», που φιλοξενείται στο χώρο περιοδικών εκθέσεων του ΝΟΗΣΙΣ.
Από το Δήμο Θήρας