Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Προτάσεις οικογενειακών εξόδων για τις 13 και 14 Απριλίου!


Ποικίλες οι δραστηριότητες και τα δρώμενα που περιμένουν παιδιά κάθε ηλικίας αυτό το σαββατοκύριακο, με την παράσταση Τομ Σώγιερ από την Σχολή Καλών Τεχνών, ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα στο Μουσείο Πειραμάτων, δωρεάν οικολογικές δράσεις στο Πάρκο Τρίτση και παιχνίδι με αφηγήσεις στον Εθνικό Κήπο.
Εσείς τι θα κάνετε με τα παιδιά το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου;

Τομ Σώγιερ, από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Η Παιδική Σκηνή της «Εκτός Αθηνών» παρουσιάζει το έργο του Μαρκ Τουαίην «Τομ Σώγιερ» σε θεατρική διασκευή για παιδιά των Τ. Τσαρσιταλίδη - Ι. Δεληγιάννη.
Ιδιαίτερα αγαπημένη στα παιδιά, η ιστορία του σκανδαλιάρη αλλά ταυτόχρονα πιστού στις φιλίες του Τομ Σώγιερ εστιάζει στον συνδυασμό κλασικών και σύγχρονων μορφών αφήγησης. Περιλαμβάνει διαδραστικά στοιχεία και πρωτότυπες σκηνικές απεικονίσεις που απευθύνονται τόσο στους μικρούς θεατές όσο και στους γονείς.
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.
Κάθε Κυριακή στις 12.00.
Παραστάσεις έως τις 28 Απριλίου.
Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών: Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντης, τηλ. 2104801315.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

Πάσχα στο Μουσείο Πειραμάτων

 
Το Πάσχα πλησιάζει και οι επιστημονικές ανησυχίες των παιδιών βρίσκουν απαντήσεις στα προγράμματα του Μουσείου Πειραμάτων, το οποίο τα περιμένει να ανακαλύψουν τα μυστικά της μέλισσας, την ανάπτυξη των εμβρύων μέσα στα αυγά, αλλά και να φτιάξουν ανοιξιάτικες κατασκευές και να πειραματιστούν με χημικές αντιδράσεις.
Έτσι, από την Κυριακή 14 Απριλίου, και για δύο ακόμα Κυριακές, στο Μουσείο Πειραμάτων θα πραγματοποιηθούν πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας, με αυγά, ζωντανά έμβρυα στο ωοσκόπιο, παιχνίδια και, φυσικά, καλλιτεχνικές δημιουργίες με αυγά.
Ηλικίες: 5 έως 11 ετών.
Ώρες διεξαγωγής προγραμμάτων: 10.30-12.00 και 12.30-14.00.
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ ανά παιδί, 8 ευρώ για δεύτερο παιδί ή φίλο.
Για τη συμμετοχή στα προγράμματα είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση θέσης στα 210-7210105 και 210-7610038.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

Let's Do it!, την Κυριακή στο Πάρκο Τρίτση

H ΜΚΟ "ΕΔΡΑ" στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού προγράμματος "Στο βάθος..κήπος!", συμμετέχει στην κινητοποίηση LET'S DO IT!, για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Βασικός σκοπός της καμπάνιας LET'S DO IT! είναι να ενεργοποιηθούν οι πολίτες σε ολόκληρη την Ελλάδα, και όλοι μαζί να καθαρίσουν μέσα σε μία μόνο ημέρα από απλές περιοχές έως και σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας.
Η δράση αυτή την Κυριακή περιλαμβάνει:
  • Βιωματικά παιχνίδια και ενημέρωση.
  • Χωρισμό σε ομάδες και κυνήγι θησαυρού με στόχο τον καθαρισμό της περιοχής του πάρκου.
  • Facepainting με θέματα από το περιβάλλον.
Info: Κυριακή 14 Απριλίου στις 10.00, στο κτίριο Natura στο Πάρκο Τρίτση.
Διάρκεια: 2 ώρες.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων, κα. Στέλλα Ιωάννου, τηλ.: 69 47895751, e-mail: vathoskipos@gmail.com.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

Πασχαλινές ζωγραφηγήσεις με τη Λήδα, στο Ακαδήμεια

Η εικονογράφος και συγγραφέας Λήδα Βαρβαρούση επιστρέφει στο Πολιτιστικό Κέντρο Ακαδήμεια για ένα ακόμα Σάββατο, στις 12.00. Αυτή τη φορά θα αφηγηθεί ζωγραφίζοντας ένα πασχαλινό παραμύθι. Μαζί της, έκπληξη, ο καινούργιος φίλος της τρελοπαρέας της που θα πει πολλά μυστικά για τα βιβλία της. Ύστερα θα ζωγραφίσουν όλοι, μικροί και μεγάλοι μαζί της και θα περάσουν υπέροχα.
Κόστος Συμμετοχής: 8 €
Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600, www.akademeia.gr.
Κερδίστε προσκλήσεις για το εργαστήριο δηλώνοντας συμμετοχή μέσω τηςΦόρμας Διαγωνισμού.

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον Εθνικό Κήπο

Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Απρίλιος 2013 – Μέρες Βιβλίου», η Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου διοργανώνει για παιδιά δημοτικού ψυχαγωγικές αλλά και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 13 Απριλίου, από τις 11.00 έως της 13.00, μέσα από το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη χλωρίδα του κήπου. Το παιχνίδι θα τα οδηγήσει στη βιβλιοθήκη του κήπου, όπου εκεί θα ψάξουν και μάθουν τις ονομασίες φυτών και λουλουδιών. Θα ξεφυλίσσουν βιβλία και θα ζωγραφίσουν φυτά και λουλούδια.
Η συνάντηση θα γίνει στις 10.45 στην είσοδο του Εθνικού Κήπου, από λεωφόρο Αμαλίας.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

http://www.mama365.gr