Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Tsantali » Κρασιά από τη Σαντορίνη


ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: Aσύρτικο 75%, Αθήρι 15%, Αηδάνι 10%
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Κλασσική λευκή, Ζύμωση σε δρύινα βαρέλια
ΠΑΛΑΙΩΣΗ : Παραμονή για οξειδωτική παλαίωση 9 μήνες και αναγωγική παλαίωση τουλάχιστον 3 μήνες στην φιάλη. Βαρέλια δρύινα, χρήσης 2ης και 3ης, μεσαίου καψίματος, 225 lt
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ: Τουλάχιστον 3 χρόνια μετά την εμφιάλωση
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Ένα ιδιαίτερο κρασί, λευκοκίτρινο με απαλές χρυσαφένιες ανταύγειες. Κυριαρχούν τα αρώματα του βαρελιού, της βανίλιας και των εσπεριδοειδών φρούτων. Είναι ένα πλούσιο κρασί, με δυνατό σώμα, έντονη γεύση και μακρά επίγευση.
ΑΡΜΟΝΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ: Ταιριάζει υπέροχα με μεζέδες, ψητά σχάρας, ελαφρά κρεατικά με λεπτές λευκές σάλτσες και κίτρινα τυριά με έντονα γευστικά χαρακτηριστικά.
NYKTERI RESERVE 2009, SILVER MEDAL, THESSALONIKI INTERNATIONAL WINE COMPETITION 2012

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: 100% Ασύρτικο
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Κλασσική λευκή, Ζύμωση σε δρύινα βαρέλια
ΠΑΛΑΙΩΣΗ: Παραμονή για οξειδωτική παλαίωση 6 μήνες και αναγωγική παλαίωση τουλάχιστον 6 μήνες στην φιάλη. Βαρέλια δρύινα, χρήσης 2ης και 3ης, μεσαίου καψίματος, 225 lt
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ: Τουλάχιστον 3 χρόνια μετά την εμφιάλωση
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Λαμπερό χρυσαφένιο χρώμα και πολύπλοκο άρωμα. Αρώματα ξύλου και βανίλιας σε έναν σαρκώδη οίνο με την ισορροπία των γεύσεων εναρμονισμένη και τέλεια δομή. Επίμονη και έντονη επίγευση.
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΕΥΣΩΝ: Στους 12οC με λιπαρά ψάρια και καπνιστό σολομό



Tsantali » Κρασιά από τη Σαντορίνη