Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Με επεισοδιακό τρόπο, ξεκίνησε η δίκη για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond»


Με επεισοδιακό τρόπο, ξεκίνησε η δίκη για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond», που θα διεξαχθεί στο πρωτοδικείο Πειραιά. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το σκάφος της Louis Cruises, βυθίστηκε στις 5 Απριλίου 2007 στον κόλπο της Καλντέρας, θα αποτελέσουν αντικείμενο μιας ενδελεχούς εξέτασης από το δικαστήριο, το οποίο όμως είχε να αντιμετωπίσει στην αρχή της διαδικασίας μια απειλή για βόμβα. Οι έρευνες των αρχών, δεν επιβεβαίωσαν την απειλή και η συνεδρίαση του δικαστηρίου συνεχίστηκε κανονικά. Σύμφωνα όμως με τον Περιφερειακό Σύμβουλο (της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου) κ. Βαγγέλη Σιγάλα, μεγάλο τμήμα θα αναλωθεί στις εκθέσεις εμπειρογνωμόνων, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως σε πρώτη φάση η Σαντορίνη εκπροσωπείται μόνο από τον διαπρεπή νομικό κ. Στέλιο Παπανδρεόπουλο. Παρόντες στην έναρξη της δίκης που αφορά 13 κατηγορούμενους, ήταν επίσης η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της «λαϊκής Συσπείρωσης Σαντορίνης» κ. Μαρία Αργυρού και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού Θήρας κ. Δημήτρης Μηνδρινός. « Η εταιρεία εκπροσωπείται από δύο υπαλλήλους», είπε ο κλ. Σιγάλας, τονίζοντας την ανάγκη να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθούν ευθύνες για την υπόθεση.
Όπως είναι γνωστό οι κατηγορίες, είναι σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα παραστεί ή εκπροσωπηθεί στη δίκη η οικογένεια του Πολ και της Μοντ Αλλεν, που παραμένουν αγνοούμενοι από τη Μεγάλη Πέμπτη του 2007, οπότε και συνέβη η συγκλονιστική βύθιση του Sea Diamond.
Το www.santorinishops.com, φέρνει σήμερα – με αφορμή την έναρξη της δίκης- στη δημοσιότητα ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο: είναι οι δύο αγνοούμενοι από τη μέρα του ναυαγίου. Ο Πώλ και η 16χρονη κόρη του Μωντ Αλλέν. Οι φωτογραφίες παραμένουν στα χέρια του γράφοντος εδώ και 5 χρόνια. Δημοσιεύονται για πρώτη φορά σήμερα και υπενθυμίζουν πως –ίσως- το ναυάγιο, δεν ήταν απλώς η υπόθεση απώλειας ενός πλοίου.
0000.    2