Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

ISLE 2013: Διεθνής έκθεση κρασιών από νησιωτικές γηγενείς ποικιλίες αμπέλου


Διεθνής έκθεση κρασιών από νησιωτικές γηγενείς ποικιλίες αμπέλου
1 – 2 Ιουνίου 2013, Σαντορίνη
Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Θήρας.
Η ISLE2013 HeritageWineExhibition είναι μια διεθνής έκθεση κρασιών από νησιωτικές γηγενείς ποικιλίες αμπέλου. Πραγματοποιείται στη Σαντορίνη, έναν τόπο όπου καλλιεργούνται αποκλειστικά γηγενείς ποικιλίες αμπέλου και τα κρασιά του είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που εκφράζει τις σύγχρονες επιθυμίες των καταναλωτών.
Η στροφή των προτιμήσεων του καταναλωτικού κοινού προς κρασιά από ποικιλίες αμπέλου που καλλιεργούνται σε περιοχές όπου αυτές έχουν αναπτυχθεί παραδοσιακά αποτελεί πλέον μια κυρίαρχη τάση.
Είναι μια τάση που δεν αφορά μόνο στον κόσμο του κρασιού. Είναι μια γενικότερη αντίληψη και επιθυμία για φυσική αρμονία, κατανάλωση τοπικά παραγόμενων προϊόντων, ιχνηλασιμότητα και αυξανόμενη συνειδητοποίηση για τη σημασία και την αναγκαιότητα της διατήρησης της κληρονομιάς και της βιοποικιλότητας.
Τα κρασιά που παράγονται από τις αυτόχθονες ποικιλίες αμπέλου, τις λεγόμενες “ποικιλίες-κληρονομιά”, συγκεντρώνουν πλέον σχεδόν το αποκλειστικό ενδιαφέρον των επαγγελματιών αγοραστών έναντι των διάσημων διεθνών ποικιλιών. Και όλα δείχνουν ότι αυτό θα συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια.
Η Έκθεση πραγματοποιείται αμέσως μετά το 3ο Διεθνές Συμπόσιο ΑΜΠΕΛΟΣ 2013 με θέμα “Εξελίξεις στον Αμπελοοινοικό Τομέα”, που διοργανώνεται 30-31 Μαΐου 2013 στη Σαντορίνη και όπου επιστήμονες, ερευνητές, μελετητές του αμπελο-οινικού τομέα, αμπελουργοί, οινοποιοί, επαγγελματίες από όλα τα συναφή πεδία και φίλοι της αμπέλου και του οίνου θα παρουσιάσουν και θα μοιραστούν τα αποτελέσματα της έρευνας, τις εμπειρίες της παραγωγής, τις γνώσεις, τις απόψεις τους και θα απολαύσουν ένα εμπνευσμένο και γεμάτο προκλήσεις συμπόσιο.

http://atlantis-santorini.net